Soykırım kurbanı Yahudiler'den İsrail'e tokat gibi mektup

kamptan kaçan yahudi

Uluslararası Yahudi anti-Siyonist Ağı (IJSN) tarafından hazırlanan ve bugün New York Times gazetesinde yayınlanan mektubun altına Nazi kamplarından kurtulan 327 Yahudi veya çocukları imza attı.

"GAZZE'DEKİ KATLİAMI KINIYORUZ"

New York Times Gazetesi'nde daha önce Nobel barış ödüllü Elie Weisel tarafından yayınlanan ve ''Hamas'ı Nazilerle eş tutan'' mektuba karşılık yayınlandığı belirtilen mektupta, Auschwitz Nazi kamplarından bizzat kurtulan 40 Yahudi ile kamplardan sağ çıkanların çocukları ''Nazi soykırımı kurbanları Yahudiler ve onların çocukları olarak kesin bir şekilde Gazze'deki Filistinli katliamını, Gazze'de devam eden işgali ve tarihi Filistin'in koloni haline getirilmesini kınıyoruz'' denildi.

"SOYKIRIM, DÜNYANIN SESSİZ KALMASIYLA BAŞLAR"

Mektupta; ''Ayrıca, saldırılarına devam etmesi için İsrail'e silah sağlayan ABD'nin yanı sıra İsrail'i kınanmaktan korumak için diplomatik kaslarını kullanan Batı ülkelerini de kınıyoruz. Soykırım, dünyanın sessiz kalmasıyla başlar'' ifadelerine yer verildi.

"İSRAİLLİLER NAZİ GİBİ IRKÇI OLDU"

İsrail toplumu içinde gittikçe artan ''aşırıcı ve ırkçı'' söylemden rahatsızlık duyulduğu bildirilen mektupta şunlar kaydedildi:

''İsrail toplumu içinde Filistinliler'in insan yerine konulmamasını içeren aşırı ve ırkçı söylemlerden endişe ediyoruz. İsrail'de The Times of Israel ve The Jeruselam Post gazetelerinde politikacılar ve uzmanların açıkca Filistinliler için soykırım çağrısı yapması, ayrıca sağcı İsraillliler'in Neo-Nazi amblemleri taşımalarından da endişeliyiz.''

"HAKSIZ OLANIN HAKLI GÖSTERİLMESİNDEN İĞRENİYORUZ"

Elie Wiesel'in ilanına atıfta bulunulan mektupta, Wiesel'in ''haksız olanı haklı göstermeye'' çalıştığı belirtilerek, ''Bunun ötesinde, bu sayfaları kullanarak, Elie Wiesel'in tarihimizi istismar ederek, İsrail'in Gazze'yi toptan yok etme çabasını, aralarında yüzlerce çocuğun da bulunduğu 2 binden fazla kişiyi öldürmesini, toptan bir satış yöntemiyle, haksız olanı haklı göstermeye çalışmasından iğreniyor ve öfke duyuyoruz. Hiç bir şey BM sığınaklarını, evleri, hastaneleri ve üniversiteleri bombalamayı haklılaştıramaz. Hiç bir şey insanların elektriksiz ve susuz bırakılmasını haklı gösteremez'' denildi.

"İSRAİL'E BOYKOT" ÇAĞRISI

Mektupta tüm insanların ortak ses çıkararak ve güç birliğine vararak her türlü ırkçılığın önüne geçmesi gerektiği ifade edilerek, ''Buna Filistin halkına yönelik soykırım da dahil. Biz, acilen Gazze ablukasının kaldırılması ve işgalin sona ermesi çağrısını yapıyoruz. İsrail'e yönelik tam bir ekonomik, kültürel ve akademik boykot çağrısı yapıyoruz. 'Asla bir daha' kesinlikle 'Asla hiç kimse için bir daha'' anlamına gelmelidir'' denildi.