Sözcü Gazetesi'nin Osmanlı Bayrağı rahatsızlığı

Sözcü Gazetesi'nin Osmanlı Bayrağı rahatsızlığı

Bugün Sözcü Gazetesi Başbakan Erdoğan'ın dünkü Erzurum mitingindeki sözlerini manşetine taşıdı.

BAYRAK ÜZERİNDEN YANLIŞ MANŞET

Erdoğan'ın Erzurumlular'a hitafen " Evlerinize üzerinde herhangi bir sembol olmayan Türk bayrağı asın diyen Erdoğan şöyle devam etmişti. Ama siz Üç hilalli bayrağı asarsınız derseniz. Onunla da gurur duyarız." dedi.

'AY YILDIZDAN BAŞKA BAYRAK TANIMIYORUZ'

Bu sözler üzerine Sözcü Gazetesi Başbakan Erdoğan'a "Biz Ay-Yıldızlı Türk Bayrağı'ndan başka bayrak tanımıyoruz" manşetiyle çıkıştı.

OSMANLI DEVLETİ'NE HAKARET: KÖHNEMİŞ OSMANLI

Gazete, Erdoğan için köhnemiş Osmanlı'yı yıkıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk'ü inkar ettiğini de söyledi. Başbakan'ın Ankara Keçiören'deki evine photoshop'la üç hilalli osmanlı bayrağı da asan gazetenin bilmediği bir gerçek var.

Sözcü'nün bilmediği Tarihi gerçek:

AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI OSMANLI SANCAĞIDIR

Türk Bayrağı'nı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görürüz. 15. yüzyıldan sonra Al Bayrak Yavuz Sultan Selim dönemindeki Çaldıran Savaşı'nda da kullanılmıştır.

3. SELİM DÖNEMİNDEN BERİDİR DEĞİŞMEDİ

Şu anda kullandığımız Türk Bayrağı'na en yakın şekle ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. 1842 yılında Abdülmecit döneminde yıldız beş köşeli haliyle kullanılmaya başlanmıştır.

ATATÜRK BAYRAĞI AYNEN KULLANMIŞTIR

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan sonra Osmanlı bayrağını aynen benimsemiş sadece ölçülerinde çok küçük değişiklikler yapmıştır.

Sözcü gazetesinin Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşuyla beraber kabul edildiğini zanettiği Türk Bayrağı, 19. yüzyıldan beri hiç değişmedi.

KURULUŞ YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADIKLARI KURUMLAR DA OSMANLI'DAN MİRAS

Sözcü gazetesinin yakın zamana kadar kuruluş yıl dönümlerini kutladığı yüksek yargı da Osmanlı Devleti'nin kurduğu kuruluşlardır. Sözcü'nün bilmediği bir gerçek de Cumhuriyet'in kurumları gökten zembille inmemiş Osmanlı Devleti'nin oluşturduğu yapıyla devam etmiştir.

1844'de kabul edilmiş olan Osmanlı bayrağı

Sözcü Gazetesi'nin Osmanlı Bayrağı rahatsızlığı

Sözcü gazetesinin manşeti

Sözcü Gazetesi'nin Osmanlı Bayrağı rahatsızlığı