Spiker Kübra Eken eşinin darp etmesi sonucu felç geçirdi

kübra eken

Başarılı ekonomi gazetecisi Kübra Eken (30) doğum sonrası beyin kanamasına bağlı olarak felç geçirdi. Bilinci açılan Eken, ilk ifadesinde eşinden gördüğü şiddet sonucu beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

HARFLERİ İŞARET EDEREK İFADE VERDİ

Şuuru kapalı olduğu için ilk duruşmalarda ifade veremeyen Kübra’nın son duruşmada ifadesi alfabe ile alındı. Eken, çocuk yüzünden tartıştıkları eşi N.B.E’nin kendisini darp ettiğini söyledi. Kübra, kendisine sorulan sorulara alfabeye dokunarak ilk önce “Kafama vurdu.” diye yazdı. “Kim?” sorusuna ise eşinin ismini yazarak karşılık verdi. “Nasıl?” sorusuna ‘Elle’ şeklinde cevap veren Kübra, “Kaç kez?” sorusuna da ‘4’ karşılığını verdi. Daha önce kendisini darp edip etmediği sorusuna ise “Hayır” dedi.

Spiker Kübra Eken eşinin darp etmesi sonucu felç geçirdi

ADLİ TIP DARP EDİLDİĞİNİ DOĞRULADI

Öte yandan Adli Tıp Kurumu da Kübra Eken’in darp sonucu felç kaldığını doğruladı. Adli Tıp raporunda, “Kulaktaki ekimozun kendiliğinden oluşmayacağı, bunun için künt darp gerektiği, kişinin bu darbının doğum anestezi altında yapıldığından doğum sırasında olmasının beklenmediği, doğum sonrası sponton beyin kanamalarının sık gözlenen bir durum olmadığından olayın darba bağlı olduğunun kabulü gerektiği.. Kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu..Kişi üzerinde etkisinin basit bir müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı kanaatini bildirir rapordur” ifadelerine yer verildi.

"SEN ÇOCUĞU DOĞUR, ÇEK GİT"

Anne Nuran Yelkenci, kızının yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

“Kübra daha önce Bloomberg Londra muhabiri idi. Daha sonra evlenip Türkiye’ye geldi. 27 Kasım 2011’de evlendiler. Evlendikten sonra anlaşamadılar. Psikologlara gittiler. Arkadaşları ile de çok şey paylaşmış Kübra. Biz de biliyorduk ancak bu kadar detayları bilmiyorduk. Biz bunları daha sonra Facebook yazışmalarından aldık. Tam ayrılmak üzereyken hamile kalıyor Kübra. Kübra’nın yazdıklarından anladığımız kadarıyla kocası, ‘sen çocuğu doğur, çek git!’ diyor. Bizi yanında istemedi. Beyin kanaması geçirdiği gün de hiç kimse yoktu yanında, sadece kocası.”

Spiker Kübra Eken eşinin darp etmesi sonucu felç geçirdi

EKEN'İN DOKTORU: KIZINIZ DARP EDİLMİŞ, HABERİNİZ YOK MU?

Doğum sonrası kızının yanında kalmak istemesine rağmen damadının izin vermediğini söyleyen Yelkenci, şunları kaydetti:

“Kızım evde yalnız kaldı. Saat 09.00’da eve geldik eşimle beraber. 10.00’da Kübra’yı aradım. ‘İyiyim anne yatıyorum’ dedi. İki saat sonra beyin kanaması geçirdiğini öğrendim. İki ay boyunca biz bunun sezaryenden olduğuna inanmıştık. Kocası ve ailesi ilk günden itibaren bize bunu söyledi. Sonra ben ameliyatı yapan doktora gittim. Doktor, ‘Kızınıza darp olmuş, haberiniz yok mu?’ dedi. Karakola gittik ve orada darp raporlarını aldık Kübra’nın. Daha sonra ilk ameliyatı yapan doktorlarla görüştük. Kübra’nın şuuru yerine geldikten sonra kendisi söylediği kocasının vurduğunu.”

EŞİ İDDİALARI REDDETTİ

İddiaların odağındaki Kübra Eken’in eşi N. B. E. ise, ailenin sorunlu olduğunu ve iddialarının da tamamen yalan olduğunu öne sürdü. Mahkeme sürecinde bütün gerçeklerin açığa çıkacağını söyleyen N. B. E., konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemediğini kaydetti.