Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta sonuçları

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta sonuçları

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçları tamamlandı. Fenerbahçe 67 puanla liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin kalan 4 haftada bir puan alması şampiyonluk için yetecek.

FENERBAHÇE 1-1 BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe, derbi maçta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Rakibi önünde Sow ile 24. dakikada 1-0 öne geçen Fenerbahçe, bu üstünlüğünü koruyamadı. Beşiktaş'tan Motta, 44. dakikada gol atarak ilk yarının 1-1 berabere bitmesini sağladı. İkinci yarıda da takımlar girdikleri pozisyonlardan yararlanamadı ve maç bu skorla sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe'le, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu kazanabilmesi için 1 puan yetecek. Derbi maçta Beşiktaşlı İsmail Köybaşı ve Motta, kırmızı kart görerek, takımların yalnız bırakan isimler oldu.

GALATASARAY 0-4 KASIMPAŞA

Galatasaray, sahasındaki maçta Kasımpaşa'ya 4-0 yenilerek, taraftarını üzdü. Karşılaşmanın 7. dakikasında Hakan Balta'nın kırmızı kart görmesi ve penaltıya neden olması sonrasında sarı-kırmızılı ekip toparlanamadı. Konuk ekibin gollerini Scarione (2) (biri penaltıdan), Viudez ve Yalçın Ayhan kaydetti. Galatasaray, bu yenilgeye rağmen ikinci olma şansını sürdürdü.

KAYSERRİ ERCİYESSPOR 0-5 TRABZONSPOR

Trabzonspor, deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor'u 5-0 yenerek, Avrupa kupalarına katılma iddiasını devam ettirdi. Haftanın açılış maçında bordo-mavili ekibin gollerini Henrique, Yusuf Erdoğan (2), Olcan Adın ve Soner Aydoğdu ağlara gönderdi.

DİĞER MAÇLAR

Gençlerbirliği de deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0 yenerek, Avrupa kupalarında katılma yolunda iddiasını sürdürmeyi başardı. Başkent ekibinin tek golünü Zec kaydetti.

Akhisar Belediyespor, sahasında kümede kalmak için çabalayan Kayserispor ile karşı karşıya geldi. maç 2-2 berabere sonuçlandı. Goller, Niasse ve Bruno (Akhisar Belediyespor), Mouche ve Nobre'den (Kayserispor) geldi. Bu sonuçla Kayserispor'un ligde kalma umudu biraz daha azaldı.

Bursaspor, sahasında ligde kalmaya çalışan Elazığspor'u 1-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin tek golünü penaltıdan Fernandao kaydetti.

Çaykur Rizespor, sahasındaki maçta Torku Konyaspor'u 3-1 yenerek, ligde kalma umutlarını artırdı. Ev sahibin ekibin gollerini Ousmane, Ümit Korkmaz ve Lualua attı. Torku Konyaspor'un tek golü ise Vukovic'ten geldi.

Ligde kalma için uğraş veren Medical Park Antalyaspor, sahasında Sivasspor'a mağlup oldu. Medical Park Antalyaspor'un tek golünü Semih Şentürk kaydetti. Sivasspor ise Aydın Karabulut ve Aatıf (penaltıdan) ile golleri buldu. Medical Park Antalyaspor, bu sonuçtan sonra ligde kalma umutlarını azalttı.

Kardemir Karabükspor ile Eskişehirspor, Karabük'teki maçta golsüz berabere kaldı.

BU HAFTA LİGDE 30 MAÇ ATILDI

Spor Toto Süper Lig'de, 30. hafta maçlarında toplam 24 gol atıldı. 2 maçı ev sahibi takım, 4 müsabakayı ise deplasman ekipleri kazandı, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı.

GOL KRALLIĞINDA AATIF YİNE ÖNDE

Gol krallığı yarışında Sivassporlu Aatıf, 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Burak Yılmaz (Galatasaray), Scarione (Kasımpaşa) ve Stancu (Gençlerbirliği) 13'er golle bu futbolcuyu izledi.

SONUÇLAR

Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor: 0-5

Gaziantepspor-Gençlerbirliği: 0-1

Akhisar Belediyespor-Kayserispor: 2-2

Galatasaray-Kasımpaşa: 0-4

Bursaspor-Elazığspor: 1-0

Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor: 3-1

Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-1

Medical Park Antalyaspor-Sivasspor: 1-2

Kardemir Karabükspor-Eskişehirspor: 0-0

31. hafta maç programı

Gençlerbirliği-Bursaspor, Trabzonspor-Gaziantepspor, Kayserispor-Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor-Akhisar Belediyespor, Eskişehirspor-Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor, Sivasspor-Beşiktaş, Kasımpaşa-Medical Park Antalyaspor ve Elazığspor-Galatasaray.

Puan durumu

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta sonuçları