Srebrenitsa kurbanları anılıyor
AA

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümü bugün..

Srebrenitsa kurbanları anılıyor

127 KURBAN DAHA DEFNEDİLDİ

Katliamın 21. yılında 127 cansız beden daha toprağa verildi. Srebrenitsa'da bu yıl defnedilecek 127 kurbanın 12'sinin öldürüldüğünde 18 yaşından küçük, en genç kurbanın 14 yaşındaki Avdija Memic, en yaşlısının ise 77 yaşındaki Mustafa Hadzovic olduğu açıklanmıştı.

Srebrenitsa kurbanları anılıyor

ŞU ANA KADAR 6 BİN 504 CENAZE DEFNEDİLDİ

Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen kurbanların sayısı bugünkü cenaze töreninin ardından 6 bin 504'e yükselecek.

Srebrenitsa kurbanları anılıyor

MOSTAR'DAN SESSİZ ATLAYIŞ

Öte yandan, soykırım kurbanları anısına Bosna Hersek'teki tarihi Mostar Köprüsü'nden "sessiz atlayış" yapıldı. "Mo Stari" Dalgıç Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda turist ve Bosna Hersekli vatandaş katıldı.

Srebrenitsa kurbanları anılıyor

SREBRENİTSA'YI UNUTMADIK MESAJI

Atlayışı gerçekleştiren Nermin Saric, her yıl Srebrenitsa kurbanları için Mostar Köprüsü'nden atladığını ifade ederek, tüm dünyaya "Srebrenitsa'yı unutmadık, unutturmayacağız" mesajını verdiklerini söyledi.

Srebrenitsa kurbanları anılıyor

KARADAĞ'DA ANMA TÖRENİ

Öte yandan, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da da Srebrenitsa soykırımının 21. yılı kapsamında anma töreni düzenlendi. Karadağ Boşnak Forumu tarafından düzenlenen etkinlikte başkentteki Pobrozje Parkı'nda bulunan anıta çiçek bırakıldı, soykırımda hayatını kaybeden kurbanlar için dua edildi. Forum temsilcilerinden Mirsad Rastoder, 8 binden fazla sivilin öldürüldüğü soykırımın üzerinden 21 yıl geçtiğini anımsatarak, "Kurban yakınları ve Bosna Hersekli vatandaşların acısını paylaşıyoruz." dedi. Törene ayrıca, Karadağ İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)