Sri Lanka'da tarih dolu bir şehir: Kolombo

Sri Lanka'nın başkenti ve en büyük şehri Kolombo, modanın merkezi olarak da adlandırılıyor.

MUHTEŞEM DOĞAL PARKLAR

Şehri ziyaret eden Stephanie Brookes, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Kolombo'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Kolombo, çay tarlaları, sokaklarda dolaşan filler ve muhteşem doğal parklarla çevrili tertemiz plajları ve zarif otelleriyle ünlü Sri Lanka’ya giriş noktanız.

Kolombo’nun sakin şehir hayatı, güzel parkları, hareketli pazarları, kolonyal binaları ve ılık rüzgarda sağa sola savrulan palmiye ağaçları da görmeye değer.

TOPTANCILARIN BULUŞMA MERKEZİ : PETTAH

Kadim bir şehri tam anlamıyla tecrübe edebilmek için daima önce tarihi, günlük hayatı ve yerel kültürü tek bir noktada buluşturan geleneksel pazara uğrarım. Kolombo’nun ana pazarı Pettah’da Singala, Tamil ve İslam kültürlerinin egzotik bir alışveriş sepetinde bir araya geldiğini hissediyorsunuz. Bu capcanlı pazarda her şeyi bulmak mümkün; sebze ve meyve, aksesuar, tabak çanak, elektrikli cihazlar ve el işi ürünler…

Pettah aynı zamanda toptancıların buluşma merkezi; bu nedenle perakendeciler en uygun fiyata malzeme almak için Kolombo’nun dört bir yanından buraya geliyor. Birçok Sri Lankalı da alışveriş için burayı tercih ediyor.

TİCARET BÖLGESİ OKYANUSLA BULUŞUYOR

Renkler, sesler ve kokulardan oluşan labirentte ilerleyip Hint tapınakları ve camilerin arasından geçerek kendimi Fifth Cross Street ve Sea Street’te buluyorum. Serin esintinin tadını çıkarıp şehrin yeşil patikası Galle Face Green boyunca uzun bir yürüyüşe çıkıyorum.

Bu muhteşem çim yol şehrin ticaret bölgesinin okyanusla buluşma yeri. Hafta sonu ve akşam vakitlerinde farklı uluslardan insanlar burada bir araya gelip dostane bir atmosfer oluşturuyorlar. Burada her daim maç yapan birkaç genç kriket oyuncusu, uçurtma uçuran insanlar ve etrafta koşuşturan çocuklar görebilirsiniz. Buna karşın şehrin turistlerle sohbet etmeye hevesli yaşlı sakinleri de etraftaki yeşillikler arasına serpiştirilmiş banklarda oturarak vakit geçiriyor.