Star Işığı X Factor pazartesi başlıyor

Star Işığı X Factor pazartesi başlıyor

"Star Işığı X Factor", pazartesi akşamı Kanal D'de başlıyor. Sunuculuğunu Kadir Doğulu'nun üstlendiği yeni yarışmada, jüri üyeleri Ziynet Sali, Armağan Çağlayan, Ömer Karacan ve Emre Aydın, Türkiye'nin yeni starını arayacak.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

ŞİMDİDEN BİRKAÇ FAVORİM VAR

"X Faktor" elemeleri başladı. Nasıl gidiyor çalışmalar?
- "X Factor" yayınlandığı her ülkede çok başarılı olan bir ses yarışması. Biz de çok iyi sesler, star ışığı olan gençler bulduk. 8 gün boyunca Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sesleri dinledik. "X Factor"de yarışmacılar dört farklı kategoride yarışacaklar: Kızlar, erkekler, gruplar ve 27 yaş üzeri.
Umduğunuz sesleri bulabildiniz mi?
- Evet, bence çok iyi sesler bulduk. Şimdiden birkaç favorim var hatta...
Jüri üyeleri arasında çatışmalar oluyor mu, birbirinize karışıyor musunuz hiç?
- Çok fazla çatışma olmadı henüz, ama canlı yayınlarda ne olur bilemem tabii...

EMRE AYDIN

BU KADAR KEYİF ALACAĞIMI TAHMİN ETMEZDİM

Çekimler nasıl gidiyor, star adayları zorluyor mu sizi?
- Onlar değil ama görev zorluyor. Birine negatif şeyler söylemek kolay değil. Ben birine o kadar insanın önünde "hayır, iyi değildi" demeye alışkın değilim. Onun dışında bir sıkıntım yok. Hatta bu kadar keyif alacağımı da tahmin etmiyordum.
Jüri üyeliği için ilk teklif geldiğinde ne düşündünüz?
- Hayatını müzikle geçiren biriyim, hem maddi hem de manevi olarak... Bu da bir müzik yarışması, o yüzden çok ikilemde kalmadım, kabul ettim.
Siz yarışmacıları seçerken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?
- Öncelikle iyi şarkı söyleyebiliyor mu, ona bakıyorum. Sonra bir star ışığı var mı, ben bir yapımcı olsam yola onunla devam etmek ister miyim diye düşünüyorum.
Sizin grubunuz hangisi?
- Eskiden benim de bir grubum olduğu için ben grup kategorisini seçtim.

ÖMER KARACAN

KALBİMİ EVDE BIRAKMAM GEREKİYOR

Çekimler nasıl gidiyor?
- O kadar heyecanlı geçiyor ki... Türkiye'de bu kadar güzel yeteneklerin olduğunu görmek, onları keşfetmek tarif edilmez bir mutluluk. Bu yarışmayı 2006 yılından beri hiç kaçırmadan izliyordum zaten, çok sevdiğim bir format. Ve şimdi ben de o formatın içindeyim.
Seçim yapmakta zorlanıyor musunuz?
- Çok... Binlerce insan arasından 206 kişi seçtik, sonra 48'e indi sayı. Şimdi düşecek 12'ye... Doğru karar vermek için kalbinizi evde bırakmanız gerekiyor. Sonuçta biz Türkiye'nin yeni starını arıyoruz, duygusal davranamayız.
Seçim yaparken göz önünde bulunduğunuz en önemli kriter ne?
- Ben sahnede insanların para verip konserine gideceği, para verip CD'sini alabileceği bir star görüyor muyum, ona bakıyorum. Bu kadar basit benim için...
Herkese farklı bir yarışmacı grubu düşmüş, sizin grubunuz hangisi?
- Kızlar grubu... Süperler. Seyirciyi yerden yere vurdular. Kimi seçeceğim konusunda ciddi kararsızlık yaşadım. Benim kızlarım muhteşem.
Jüride zaman zaman çatışma oluyor mu?
- Bazı konularda ayrıldığımız oluyor. Ama bence asıl çatışma canlı yayınlarda başlayacak.

ZİYNET SALİ

JÜRİ ÜYELİĞİ ZOR İŞMİŞ

Nasıl gidiyor çekimler? Ne kadar oldu start vereli?
- Üç hafta oldu başlayalı. Çok iyi gidiyor. İngiltere'de düzenlenen yarışmayı zaman zaman takip ediyordum. Türkiye'deki versiyon için teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Aklımda televizyonculuk falan yoktu ama bu projeye "hayır" diyemezdim. Müzikle ilgiliydi çünkü...
Jüri üyeliği yapmak zor muymuş?
- Hiç dışarıdan göründü gibi değil gerçekten, zor işmiş. Özellikle benim için.
Neden?
- Normalde kimseye "Hayır" diyemezken çok büyük umutlarla gelen yarışmacıları elemekte zorlandım. Kendimi onların yerine koyuyorum, çok zor gerçekten.
Peki bu zorluğu nasıl aşıyorsunuz?
- Duygu kanalımı kapatıp mantığımı açmam gerekti. Bu da beni yordu açıkçası. Dört gruptan oluşacak yarışma. Erkekler, kızlar, 27 yaş üstü ve gruplar... Bana erkekler düştü. Sayıyı önce 12'den 6'ya indirdik, ileride ilk 3 kalacak. Yarışmacılarıma güveniyorum.
Diğer jüri üyeleriyle aranız nasıl?
- Ben bu kadar uyumlu bir jüri görmedim. Armağan zaten eski arkadaşım. Emre Aydın'la kısa süre önce tanışmamıza rağmen çok iyi anlaştık. Ömer Karacan için yorum yapmaya bile gerek yok.

KADİR DOĞULU

SUNUCULUĞUN KEYFİNİ ÇIKARMAYA BAŞLADIM

"X Factor"ün sunuculuğunu siz üstlendiniz. Çekimler sizin için nasıl geçiyor?
- Sunuculuk, benim için bir ilk. Ama işe çabuk ısındım ve keyfini çıkarmaya başladım. Birbirinden yetenekli yarışmacıları izlemek keyifli. Bir tek duygusal anları yaşamak beni zorluyor.
Yarışmacıları nasıl buldunuz?
- Genel olarak ilk röportajlar benden geçiyor. Sahneden önce konuşuyorum, sahne sonrası hepsiyle tekrar röportaj yapıyorum. Abileri, kardeşleri ve dostları gibi oluyorum. Destek olmak, ağlayana omuz vermek, heyecanı ve mutluluğu paylaşmak benim işim.
Siz yarışmacılarla daha içli dışlı oluyor, daha fazla iletişim kuruyorsunuz görev gereği. Peki gözlemlerinizi jüri üyeleriyle paylaşıyor, onlara fikir veriyor musunuz?
- Evet. Yemeklerde bir araya geldiğimizde fikirlerimi söylüyorum. Kendimi tutamadığım zamanlar oluyor yani.