Sudan'da TİKA'nın Türkçe kurslarına büyük talep

Afrika'nın önemli ülkelerinden birisi olan Sudan'da TİKA tarafından açılan Türkçe kursunda Türkçe öğrenen vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. TİKA'nın Sudan'da gerçekleştirdiği projeler Sudanlı vatandaşların Türkiye'ye olan ilgisinin artmasında büyük önem arz ediyor. Sudanlı vatandaşların Türkçe öğrenmeye artan ilgisi sonucu TİKA Hartum Ofisi bünyesinde açılan kurs ile 2007 yılında bu yana kurslar düzenlenmeye başladı.

Sudan'da TİKA'nın Türkçe kurslarına büyük talep

TÜRKÇE'YE İLGİ BÜYÜK

Türkçe Kursunda görev yapan Sudanlı okutman, Türkiye'nin son yıllarda yıldızının parladığına dikkat çekerek, Sudan halkının Türkiye'nin bu hızlı gelişimini yakından takip etmek için Türkçe öğrenme isteği içerisinde olduğunu belirtti. Bu çerçevede TİKA'nın açmış olduğu kursun Sudanlı vatandaşların Türkçe öğrenmesinde büyük fayda sağladığını ifade eden Türkçe kursu okutmanı, yoğun ilgiye dikkat çekerek Sudanlı vatandaşların Türkçe öğrenmek için sıraya girdiklerini söyledi.

2013 yılının Ekim ayında başlayan yeni öğretim döneminde kursa devam eden yaklaşık 80 kursiyere haftada 3 gün ve 9 saat olmak üzere temel ve orta düzey kurları veriliyor. Kursta Sudan'da faaliyet göstermekte olan Türk firmalarında çalışmakta olan Sudanlılara, Türkiye ile yoğun işbirliği yapmakta olan kurumların ilgili birimlerinin görevlilerine (İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Hayvancılık Bakanlığı) ve TİKA Sudan Koordinatörlüğü faaliyetleri çerçevesinde katkıda bulunabilecek üniversite öğrencilerine Türkçe eğitimi veriliyor.