Süleyman Soylu'dan kayyum eleştirilerine cevap
AA

İçişleri Bakanı Soylu, Altındağ Belediyesi'nin düzenlediği şehitleri anma programı ve şehit yakınlarına verilecek evlerin anahtar teslim törenine katıldı.

TERÖRE DESTEK ÇIKANLAR..

Terör örgütlerine destek olan belediyelerde yapılan görevlendirmelere ilişkin konuşan Bakan Soylu, kayyum atanan belediyelerin demokrasiden uzaklaştığı iddialarını ortaya atan HDP'lilere cevap verdi. Bakan Soylu, "Teröre destek çıkanlar kayyum diye ağlamasın" şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu'dan kayyum eleştirilerine cevap

FETÖ, PKK, DAEŞ..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi;

FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD'nin tanımı nettir. Onlar 3 çizgi üzerinden yürüyorlar. İhanet, yalan ve kan. Ya milletin meşru çizgisinde siyaset yapan insanlar, nasıl terör örgütlerine, nasıl bu ihanet, yalan ve kan şebekelerine alet olurlar.

Süleyman Soylu'dan kayyum eleştirilerine cevap VİDEO

ZAVALLILAR SİZLERE SESLENİYORUM

Neymiş, belediyelere kayyum atanmış ve demokrasiden belediyeler uzaklaştırılıyormuş. Buna Avrupa Parlamentosu'nda, bunu Türkiye'de TBMM çatısı altında anlatmaya çalışanlar, zavallılar sizlere sesleniyorum; Siz bu milleti ne zannediyorsunuz.

DİYARBAKIR'DA 10 YAŞINDA BİR ÇOCUĞA SORSANIZ..

Diyarbakır'da 10 yaşında bir çocuğa sorsanız, bu milletin oy verdiği belediye başkanının değil, orada PKK'nın, orada Kandil'in, orada terör örgütlerinin talimatı ile oturan bir eş başkanın, milletin verdiği oyun yerine oturduğu ve milletin ortaya koymuş olduğu demokratik talebi elinin tersiyle itip, 'Buranın hakimi PKK'dır' diye hava sattığını, imar planlarından tutun da verilecek her kararın Kandil'in sözcüsü tarafından o belediyelerde verildiğini hepimiz biliyoruz.

KARAR NET VE AÇIKTI

Devletin kuralları ve milletin kurallarıyla yerel yönetimler Türkiye'de idare edilecektir. Karar net ve açıktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)