Süleyman Yaşar: Ekonomi yazarları bir şey bilmiyor

Süleyman Yaşar: Ekonomi yazarları bir şey bilmiyor

Bürokrasi ve akademi dünyasından ekonomi yazarlığına geçen isimlerden Süleyman Yaşar, halkın ekonomi yazanlarını ve ekonomistleri dinlemesi halinde fakir kalacağını söyledi.

'ALTIN ALMAYIN DEDİLER NE OLDU'

Yaşar, Cihan Medya Haber Dergisi'ne yaptığı değerlendirmede, altını örnek göstererek, "...doğru ekonomik tercihleri vatandaş gayet güzel yapabiliyor. Profesyonel iktisatçıdan daha iyi yapabiliyor. Yıllarca altın tutmayın dediler. Ne oldu, birden bire altın fırladı, kar etti. Halk yatırımını nereye yapacağını, profesyonel iktisatçıdan daha iyi biliyor." dedi.

AYŞE ABLAYI KÜÇÜK GÖRÜYORSUN DA SEN KİMSİN

Ekonomi haberlerini yazarken veya televizyonda konuşurken 'Ayşe teyze' gibi tanımlamalar yapılmasından duyduğu rahatsızlığı da vurgulayan Yaşar, söz konusu ifadelerin halkı küçük gören bir yanı olduğunu düşündüğünü aktardı. Bu konudaki tepkisini, "Tamam halka göre yazman lazım, küçümsemeyeceksin ama. Bu laf beni irite ediyor, küçümsüyorsun karşındakini. Televizyona çıkıp; Ayşe abla bak... Yani Ayşe ablanın hiç bir şeyden haberi yok, bir sen biliyorsun, ona da kafana göre tavsiye veriyorsun. O kendini tanrı gibi üstten sesleniyor görüyor." şeklinde dile getirdi.

BAZI YAZARLARIN BAŞKA GÖREVLERİ VAR

Türkiye'nin kredi notunun düşük tutulmasını eleştiren, bu durumda faiz lobisinin de parmağının bulunduğunu öne süren Süleyman Yaşar, bazı yazarlar kanalıyla bu çerçevede yorum yaptırıldığını ileri sürdü. Ekonomi yazarlarının üstlendikleri başka görevler varsa, bunu köşe yazılarının en altında belirtmeleri gerektiğini savunurken, bu konudaki eleştirilerini şöyle aktardı:

ÖZEL ÇIKARI OLAN YAZARLAR..

"Bir köşe yazarı diyor ki; bu bilimseldir. Oysa Türkiye'nin notu hak etmediği derecede altta. Bilimsel olarak değerlendirilecekse A seviyesinde; Polonya, İsrail seviyesinde olmadı. Çünkü Türkiye'nin temel makroekonomik göstergeleri bu seviyeyi bize veriyor. Sadece bir kuruluş döviz cinsinden yatırım yapılabilir derecede tutuyor. Şimdi siz köşe yazarı olarak, bu bilimseldir diyorsanız; özel bir çıkarınız var demektir ya da bu ülkeye düşmansınız demektir. Çünkü; Türkiye'nin notu düşük olunca ne oluyor? Faizler yükseliyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşları yüksek faiz ödüyor. Bu hepimizin cebinden çıkıyor, Türkiye'yi ekonomik kayba uğratıyor." dedi.