Sultan Ahmet Meydanı tablosu 87 bin 500 liraya satıldı
AA

Sultan Ahmet Meydanı tablosu 87 bin 500 liraya satıldı

Sancak Müzayede'nin Ramada Plaza İstanbul'da gerçekleştirdiği müzayedede, Fransız sanatçı Gustave Achille Guillaumet'in 19. yüzyılda resmettiği, "Sultan Ahmet Meydanı" isimli, tuval üzeri yağlı boya eseri 87 bin 500 liraya alıcı buldu.

Sancak Müzayede'nin "Özel Koleksiyonlar, Osmanlı, Modern, Çağdaş ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi" Türk resminin ünlü isimlerini sanatseverlerle buluşturdu.

663 ESER SATIŞA SUNULDU

Burhan Doğançay, Mustafa Ayaz, Adnan Turani, Hakkı Anlı, Ergin İnan, Bayram Gümüş, Münif Fehim, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Ali Toy'un eserlerinin de satışa sunulduğu müzayedede ayrıca sandık, sehpa, gümüş takımı, hamam tası, ferman, şamdan, broş, porselen takımı ve tesbih türlerinden 663 eser, açık artırmayla satışa sunuldu.

'KOMET' 81 BİN 250 LİRAYA SATILDI

"Komet" adıyla tanınan Gürkan Coşkun'un  tuval üzerine figürlü kompozisyon yağlı boya tablosu 81 bin 250, "Kompozisyon" adlı tablosu ise 32 bin 500 liraya satıldı. Ressam Balkan Naci İslimyeli'nin "Deli Gömleği Serisi" 45 bin liraya satılırken, Ergin İnan'ın, ahşap panel üzeri figür kompozisyon yağlı boya tablosu müzayedede 41 bin 250 liraya yeni sahibine kavuştu.

'ORYANTAL İSTANBUL' 43 BİN 750 LİRAYA SATILDI

Etkinlikte ayrıca, İbrahim Balaban'ın 1980'de yaptığı yağlı boya tablosu, Belçikalı sanatçı Agapıt Stevens'in Osmanlı kadınlarını tasvir ettiği "Oryantal" imzalı yağlı boya tablosu ve Fransız sanatçı Etienne Raffort'un 1844 tarihli "Oryantal İstanbul" adlı eserleri 43 bin 750 liraya satıldı.

Sultan Ahmet Meydanı tablosu 87 bin 500 liraya satıldı

Osmanlı döneminin önemli hattatlarından ve darphane sikke hanesinde, ressamlık yapmış olan Abdülfettah Efendi'nin sülüs bir terkibini, yine darphanede görevli olan Hurşit Efendi'nin metal levha üzerine el ile kazıdığı özel koleksiyondan alınma eser ise 37 bin 500 liraya yeni sahibinin oldu.

Burhan Doğançay'ın 1998 tarihli, "Bleecker Street Subway" adlı kağıt üzeri guaj boya tablosu ile Fikret Mualla'nın 1961 tarihli natürmort çalışması da 36 bin 250 liraya satıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)