Sultanbeyli eğitim ve kültürde çıtayı yükseltti

Sultanbeyli eğitim ve kültürde çıtayı yükseltti

Sultanbeyli son 5 yıldır önemli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kent meydanında, kültür merkezlerinde ve gençlik merkezlerindeki programlar ilçe halkı tarafından beğeni ile takip ediliyor.

Kültür-sanat ilçe halkının ayağına geldi

İlçede, 3 sezondur ulusal ve uluslararası düzeyde programlar düzenleniyor. Bu programlar Sultanbeyli'nin dünyaya tanıtılmasını sağlıyor. Söyleşiler, anma programları, uluslararası sempozyumlar, festivaller, konserler, tiyatrolar ve sinemalarla Sultanbeyli kültürel etkinliklerde aktif bir ilçe haline geldi.

Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, Doğu-Batı düşünce günleri, Dini ve Felsefi Metinleri 21. Yüzyılda Yeniden Okuma, Anlama ve Algılama Sempozyumu gibi uluslararası etkinlikler, dünya çapındaki akademisyen, yazar, şair ve düşünürü Sultanbeyli'de buluşturuyor. Geleneksel hale gelen bu programların ülke çapında müdavimleri oluştu.

Sultanbeyli eğitim ve kültürde çıtayı yükseltti

Kültür Merkezleri Kazandırdı

Sultanbeyli ilçesinde kültürel etkinliklerin hayata geçirilebilmesi için Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Sultanbeyli Kültür Merkezi, Galeri İstanbulensis Sergi Salonu ve gençlik merkezleri inşa edildi. Yine Aydos Kütüphanesi de Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi içinde yer alıyor ve 22 bin kitapla ilçe gençlerine büyük bir kaynak sağlıyor. 440 metrekare alana kurulu olan Aydos Kütüphanesi, radyo dalgaları ile veri tanımlama sistemini ülkemizde ilk kullanan belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

Sultanbeyli eğitim ve kültürde çıtayı yükseltti

Eğitimde devrim gerçekleşiyor

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede yeni açılan okullar ve merkezlerle eğitim alanında da büyük başarılara imza attı. İlçeye şimdiye kadar arsa tahsisi belediye tarafından yapılan 23 yeni okul kazandırıldı.

Öğrencilere ders desteği sağlamak amacını taşıyan ve yine Keskin döneminde kurulan Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi'nde (SUGEM) 400 genç eğitim alıyor. SUGEM, öğrencilerine bir çok alanda okuldaki derslerinde katkı sunarken, sosyal ve kültürel etkinlikleri de ihmal etmiyor.

Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi ise ilçedeki eğitime farklı alanlarda katkı sağlıyor. İSEM Rehabilitasyon Merkezi de engelli eğitimleri anlamında ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü bu alanda Sultanbeyli şubesinde hizmet veriyor ve engelli vatandaşlar yıl boyunca burada eğitim alarak rehabilite ediliyor.