Sultanbeyli için tarihi günler

Sultanbeyli için tarihi günler

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yoğun çabaları ve takipleri sonucunda mülkiyetin son ayağı olan hisseli parsellerin şu anda kamuya devri gerçekleşiyor.

Sultanbeyli için tarihi günler

SULTANBEYLİ BAŞKA BİR GELİŞME EVRESİNE GİRECEK

Bugüne kadar mülkiyet problemine rağmen ilçeyi adeta yenileyen acil ihtiyaçlarına projeler üreten Başkan Keskin, mülkiyeti de birinci döneminde hallederek, Sultanbeyli halkının sevgisini ve güvenini kazandı. Şimdi mülkiyet sorununun da hallolmasıyla Sultanbeyli başka bir gelişme evresine girecek.

EKONOMİK KALKINMA YAŞANACAK

Ekonomik olarak bir hayli kalkınacak olan ilçe, İstanbul'un sayılı ilçeleri arasındaki yerini alacak. Proje tanıtım toplantısında mülkiyet meselesinin çözüldüğünü ifade eden Başkan Keskin, şu anda kamuya devrin gerçekleşmekte olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde vatandaşlara tapularının dağıtılacağını açıkladı. Açıklamadan sonra Sultanbeyli'de tam bir bayram havası yaşandı.

BELEDİYE HİSSELİ PARSELLERİN TAPULARI HALKA DEVREDECEK

İlçe halkının evlerinin ve arsalarının bulunduğu arazilerin tapularının Sultanbeyli Belediyesine devri gerçekleştikten sonra önümüzdeki günlerde Sultanbeyli Belediyesi, elindeki tapularla birlikte bu hisseli parsellerin Sultanbeyli halkına devrini gerçekleştirecek.

SULTANBEYLİ'NİN 100 YILLIK SORUNU

Başkan Hüseyin Keskin mülkiyet konusunun çözülmesi sözünü 2009 yerel seçimlerinde vermişti. Bu konuda çalışmalar önce ilçenin 1/5000 ve 1/10.000'lik planlarının yapılmasıyla başlamıştı. Böylece önce altyapı çalışmaları tamamlanarak tapuların vatandaşlara dağıtılabilmesinin önü açıldı. Ardından 2B süreci başarıyla tamamlandı. İlçede 2B alanlarının büyük bölümünü oluşturan 400 metrekare ve altında kalan alanlar için yapılan yasal düzenleme sonucunda vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı.

VATANDAŞLAR TAPULARA KAVUŞACAK

Daha sonra ilçenin 100 yıllık sorunu olan hisseli parseller konusunda adımlar atan Hüseyin Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la konuyu paylaşmıştı. Ardından bu sorunun çözülmesi için Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmıştı. Bu kararla Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlendirilmişti. Yapılan yoğun görüşmeler ve uzun çalışmalar sonucunda hisseli parseller konusunda kamuya devir çalışmaları başladı. Bundan sonraki süreçte vatandaşlar tapularına kavuşacaklar ve kendi tapulu arsalarında kendi binalarını inşa edebilecekler.

SULATNBEYLİ'NİN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKMIŞ OLACAK

2B ile birlikte ilçenin yaklaşık yüzde 60'ını ilgilendiren mülkiyet meselesi Sultanbeyli için geride kalmış oldu. Bundan sonra özel yatırımların ilçeye akması ve ilçenin Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın konumundan maksimum ölçüde faydalanması bekleniyor. Böylece Sultanbeyli'nin kalkınmasının önündeki en büyük engel de ortadan kalkmış oldu.