Sultanbeyli’de, Devlet Hastanesi Hızla Tamamlanıyor

Sultanbeyli’de, Devlet Hastanesi Hızla Tamamlanıyor

2009 yılında verdiği sözlerin neredeyse tamamını yerine getiren Başkan Keskin'in en büyük sağlık yatırımlarından biri olan 400 yataklı devlet hastanesi hızla tamamlanıyor.

Başkan Keskin döneminde hayata geçirilen 400 yataklı, 68 bin 848 metrekare alan üzerine inşa edilen ve toplamda 17 farklı bloktan oluşan dev hastane, tüm hızıyla tamamlanıyor. Hastanenin 2014 yılı içerisinde açılması planlanıyor. Sağlık konusunda ilçenin en büyük projesi olan 400 yataklı devlet hastanesinde çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. 2014 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen hastane, ilçenin tüm sağlık sorunlarına cevap verecek nitelikte tasarlandı. 400 yataklı, 68 bin 848 metre kare alan üzerine inşa edilen hastane 17 farklı bloktan oluşuyor.

Sultanbeyli’de, Devlet Hastanesi Hızla Tamamlanıyor

Sultanbeyli'ye özel

Hastane 68 bin 848 metrekare alan üzerine kuruluyor ve 10 katlı olarak inşa ediliyor. Statik olarak depreme dayanıklılık düşünülerek on yedi farklı blok oluşturulan hastane bütün halinde tek bina olarak çalışıyor. Hastanenin kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 400 araçlık iki otoparkı bulunurken, inşaatında ise 300 kişilik bir ekip çalışıyor. Hastanenin hızlı tamamlanması için hem kaba imalat hem de ince imalat birlikte yürütüldü. Hastanede bir kişilik ve iki kişilik oda tipleri bulunuyor.

Sultanbeyli sağlık alanında bugüne kadar bazı sıkıntılar yaşadı. Mevcut hastane ilçenin sorunlarına tam anlamıyla cevap veremiyor. Yapılacak olan 400 yataklı dev hastane, ilçenin ihtiyaçlarına tam olarak cevap verebilecek nitelikte inşa ediliyor. Devlet hastanesi konum olarak trafikten ve şehrin gürültüsünden uzak bir noktada bulunuyor. Hava kirliliğinin ve trafik sorununun yaşanmadığı bölgeye toplu ulaşımla ya da özel vasıtayla çok kolay ulaşılabiliyor. Teferrüç Tepe Ormanı'yla bitişik olan hastane ortam olarak oldukça uygun bir alanda.

Sultanbeyli’de, Devlet Hastanesi Hızla Tamamlanıyor

Hastanede 10 adet tam teşekküllü ameliyathane bulunuyor ve ayrıca bir de lokal ameliyathane var. Son teknolojinin ürünleriyle donatılacak olan ameliyathanede 16 yatak bulunuyor. Toplamda 35 yataklı dört adet yoğun bakım ünitesinin var olduğu hastanede, birinci ve ikinci basamak yenidoğan ünitesi de mevcut. İlçe halkının en iyi şartlarda, en güzel hizmeti alması için devlet hastanesinde her şey en ince ayrıntısına kadar düşüldü.