Sultanbeyli'de Gölet Parkı açılışı mitinge dönüştü

Sultanbeyli'de Gölet Parkı açılışı mitinge dönüştü

Önceki hali çöplüğü arındıran Sultanbeyli Göleti İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları bölgenin yeni çekim alanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın katılımıyla 2012 yılının mayıs ayında temeli atılan İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ´nin yeşil alan düzenlemesini yürüttüğü, Sultanbeyli Gölet Projesi tamamlanarak hizmete açıldı. Kaderine terk edilmiş bir çöplüğü arındıran gölet yapılan çalışmalarla ilçenin vizyonuna önemli katkı sağlayan Gölet Projesiyle birlikte Sultanbeyli, Anadolu yakasının en büyük rekreasyon alanlarından birine kavuşmuş oldu.

AÇILIŞI TOPBAŞ YAPTI

Gölet Parkı, Topbaş tarafından açılırken, törendeki izdiham gözlerden kaçmadı. 50 binin üzerinde kişinin katılımıyla açılış bir anda miting havasına dönüştü.

Sultanbeyli'de Gölet Parkı açılışı mitinge dönüştü

50 BİNİN ÜZERİNDE KALABALIK

50 binin üzerinde kişinin katıldığı mitingde Kadir Topbaş için sevgi gösterileri saatler öncesinden başladı. AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de konuşmasında Kadir Topbaş'a yönelik olarak "Başkanım, bu kalabalık öyle toplama kalabalık değil. Bu kalabalığın tamamı Sultanbeyli halkıdır" diyerek Sarıgül'e gönderme yaptı.

55 BİN METREKARELİK ALAN YEŞİLLENDİRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile Sultanbeyli Belediyesi´nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, göletin suyu boşaltılarak içerisi temizlendi, amfi tiyatro, alt yapı ve sulama sistemleri tamamlandı. İçerisinde bir de sosyal tesisin bulunduğu proje kapsamında 3.200 ağaç ve 85.000 çalı dikildi. Toplamda 140 bin metrekarelik alanın peyzaj düzenlemesi yapılan alanda 300.000 adet mevsimlik çiçek, 150.000 adet lale dikildi. Toplam 55 bin metrekarelik alan yeşillendirilen Sultanbeyli Gölet Parkı alanında; futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, seyir terasları, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, fitness alanı, tiyatro ve piknik alanı da bulunuyor.

Sultanbeyli'de Gölet Parkı açılışı mitinge dönüştü