Sultanbeyli’de kaçak yapıya geçit yok

Beş yıl boyunca Sultanbeyli'de kaçak yapıyla mücadele konusunda önemli adımlar atıldı. Bu konuda atılan adımları değerlendirmek ve yaklaşan seçim sürecinde doğabilecek olumsuzlukları engellemek adına basın toplantısı yapıldı.

Sultanbeyli’de kaçak yapıya geçit yok

Sultanbeyli'de kaçak yapıyla mücadele konusunda radikal adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu konuda yapılan çalışmalar Kaymakam İbrahim Özefe başkanlığında yapılan toplantı da basın mensuplarıyla paylaşıldı. Basın toplantısına Kaymakam Özefe'nin yanısıra Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Emniyet Müdürü Eyüp Sabri Öksüz ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Keskin, bugüne kadar kaçak yapıyla mücadele noktasında atılan adımları basın mensuplarıyla paylaştı. Sultanbeyli'nin sağlıklı büyümesi adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin sağlıklı büyümesi adına elimizden gelen tüm adımları attık. Kaçak yapıyla mücadele, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak kadar ilçemizin bu sağlıklı gelişimini sürdürmesi adına çok önem verdiğimiz bir konu”.

Sağlıksız Yapılaşmaya İzin Yok

Yaşanabilir bir çevre ve şehircilik açısından şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla vatandaşların takdirini topladıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Kaçak yapıya bugüne kadar göz yummadığımız gibi bundan sonra da göz yummayacağız. Çünkü Sultanbeyli'nin sağlıksız yapılaşması demek bu ilçenin geleceğine ambargo koyulması demektir. Biz yetkililer olarak buna izin vermeyeceğiz”.

Hisseli parseller konusunda sona yaklaşıldığını ifade eden Başkan Keskin, “Elbette ilçemizde yeni inşaatlar olacak. 2B sürecini bildiğiniz üzere tamamladık. Şimdi bu alanlarda imarlı, ruhsatlı yapılar yükselecek. Yine hisseli parseller konusunda sona yaklaştığımızı sürekli olarak vurguluyoruz. Süreci de her adımda sizlerle paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Bu sorun da çözülünce kendi arsalarında yasalara ve mevzuata uygun, depreme dayanıklı ve sağlıklı şekilde kendi yapılarını yapabilecekler” dedi.

Sultanbeyli’de kaçak yapıya geçit yok

Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Önemli bir fark yarattığımızı düşünüyoruz. İlçe halkımız da şimdiye kadar olduğu gibi, kaçak yapıyla mücadele konusunda bizlere destek olursa Sultanbeylimizin geleceği daha da parlak olacak” dedi.