Sultanbeyli'nin Gölet'i parmak ısırtıyor

Sultanbeyli'de 200 dönüm üzerine inşa edilen Gölet Projesi Sultanbeyli'nin vizyon projeleri arasında bulunuyor. Artık açılışı için gün sayan Gölet'le, ilçe halkı yepyeni bir yaşam alanı kazanmış olacak. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, park ve amfileri olan Gölet Projesi'nde çalışmalar tamamlanmak üzere.

Sultanbeyli'nin Gölet'i parmak ısırtıyor

Üç bin kişilik stadyum, Gölet'in bulunduğu bölgeyi daha da farklı bir kimliğe büründürecek. Stadyumun olduğu yere bir de spor tesisi inşa edildi.

Gölet Projesi içerisinde 3 ayrı amfi bulunuyor. Proje bittiğinde ilçede düzenlenen birçok kültür etkinliği bu amfilerde hayata geçirilecek. Amfiler 1200, 750 ve 500 kişi kapasiteli olarak tasarlandı.

Gölet içerisinde ayrıca, 2 halısaha, 2 basketbol, 2 de tenis kort bulunuyor

Sultanbeyli'nin Gölet'i parmak ısırtıyor

İlçe halkını spora yönlendirmek amacıyla projede spor yapılabilecek alanlara oldukça fazla yer verildi. 560 metrekare fitness alanının yer aldığı projede, halı sahalardan, tenis sahalarına varana kadar en ince ayrıntılar düşünüldü. Amaç spor yapan sağlıklı bireyler yetiştirmek.

Gölet projesi her yönüyle sosyal yaşamı destekleyen bir proje olma özelliği taşıyor. Projede bin 200 metre bisiklet yolu ve bin 850 metre yürüyüş yolu bulunuyor.

Sultanbeyli'nin Gölet'i parmak ısırtıyor

4900 metrekare oyun alanının bulunduğu projede çeşitli türde oyun gurupları da mevcut. Bu oyun gruplarının bazıları Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Yaz aylarının vazgeçilmezi Gölet olacak

4700 Metrekare Piknik Alanı, 500 kişilik sosyal tesis ile Gölet yaz aylarının vazgeçilmez adresi olacak. İlçe halkı boş vakitlerinde dinlenmek için piknik alanında ve sosyal tesiste buluşacak. Dev su gösteri alanı ve 8 adet ahşap terasın bulunduğu Gölet, ilçenin vizyon projesi. Ayrıca 120 bin metrekarelik alana ağaçlar ve çimler için otomatik sulama sistemi yapıldı. 3 bin adet ağaç, 75 bin çalı gurubu, 1 milyon 500 bin mevsimlik lalenin bulunduğu Gölet Projesi'nin açılışını ilçe halkı dört gözle bekliyor.

Sultanbeyli'nin Gölet'i parmak ısırtıyor

5 adet otoparkın bulunduğu projede İBB Park ve Bahçeler Şefliği binası da olacak. Şefliğin projenin içerisinde yer alması yetkililer tarafından büyük bir artı olarak değerlendiriliyor.

Gölet'in Künyesi

3 bin kişilik stadyum

1200 kişilik çim amfi

750 kişilik ve 500 kişilik 2 amfi

2'şer adet halı saha, basketbol ve tenis sahaları

1850 metre yürüyüş yolu

1200 metre bisiklet yolu

120 bin metre kare otomatik sulama sistemi

5 adet otopark

500 kişi kapasiteli 500 metrekare sosyal tesis

İBB Park Bahçeler Şefliği

Saha içi idari bina

4 bin 900 metrekare oyun alanı

560 metrekare fitness alanı

2 bin 280 metrekare ahşap seyir terası

740 metrekare su parkı

800 metrekare skate park

4 bin 700 metrekare piknik alanı

3 bin ağaç

75 bin çalı gurubu

1 milyon 500 bin adet mevsimlik lale

Dev su gösteri alanı