Sultanbeyli’ye 2 ayrı metro

Sultanbeyli’ye 2 ayrı metro

Sultanbeyli'nin 25 yıllık hayali TEM'i hizmete açan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yeni projeleriyle de rakiplerine bir hayli fark attı.

Sultanbeyli’ye 2 ayrı metro

YENİ OTOBÜS VE METRO HATLARI

Görev süresi boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerini canlı tutarak ilçeye yeni otobüsler ve yeni hatlar kazandırarak Sultanbeyli'ye ulaşımı kolaylaştıran Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yine vatandaşı merkeze alan hizmetlere imza atacak.

METRO TARİHİNİ BAŞKAN KESKİN ERKENE ÇEKTİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş geçtiğimiz yıl İstanbul genelinde yapılacak olan metroların güzergahlarını ve tarihlerini açıklamıştı. 2019 yılından sonra Sultanbeyli'ye gelecek metronun tarihini Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç yaptıkları lobiyle erkene çektirdi. 2019 yılı dolmadan metronun ilçenin hizmetine sunulması planlanıyor. Bununla birlikte hızlı tren hattının ilk durağının da ilçeye çok yakın olması Sultanbeyli'yi adeta Anadolu yakasının cazibe merkezi yapacak.

ANADOLU YAKASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bu projelerle birlikte ilçenin trafik yükünü hafifletecek yeni kavşaklar ve yol güzergahları da hayata geçirecek olan Başkan Keskin, yan yollar ile otoban girişi arasında kavşak yapmayı hedefliyor. Ayrıca bazen olumsuz hava koşullarında bir keşmekeş haline gelen Fatih Bulvarı ve Çiftlik Kavşağını da yeniden düzenleyecek olan Başkan Keskin, Fatih Bulvarı ve ana arterlerde prestij cadde düzenlemeleri yaparak ilçenin sorunlarını geride bırakmasını sağlayacak. Sultanbeyli-Kurtköy yan yol bağlantılarının da uzatılmasını da sağlayacak olan Başkan Keskin bölgenin ekonomik olarak canlanmasını hedefliyor.

YAPILACAK YENİ METRO HATLARI

Hüseyin Keskin'in Kadir Topbaş'tan 2019 öncesinde Sultanbeyli'ye ulaştırılması sözünü aldığı metro projesi ilçeyi ulaşımda TEM'den sonra yeniden çağ atlatacak gibi görünüyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli'ye ulaşacak. Yine Kadıköy-Ataşehir-Ferhatpaşa-Sultanbeyli güzergahında ikinci metro hattı da Sultanbeyli halkının İstanbul'un bir çok noktasına rahatlıkla ulaşmasını sağlayacak.

SULTANBEYLİ'YE METRO İLE KESİNTİSİZ ULAŞIM

Sultanbeyli iki ayrı metro hattı kazanarak ulaşımdaki tüm sorunlarını geride bırakacak. İlçe dışına çıkmak isteyenler Sultanbeyli'den metroya binerek kesintisiz ulaşımla her yere gidebilecek. Bu hizmetin bu kadar erken gelmesinin tek sebebi Başkan Keskin'in konuyu takip etmesi ve Kadir Topbaş ile ikili ilişkilerinin çok kuvvetli olmasıdır.