Sümeyye Erdoğan: Yeni Türkiye'de İmam Hatip ruhu var
Ajanslar

sümeyye erdoğan

Sümeyye Erdoğan, Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Yeni nesil İmam Hatipliler ve gelecek vizyonu’ adlı programa katılmak üzere uçakla Şanlıurfa’ya gitti.

Havaalanında karşılanan ve kentte basına kapalı bazı ziyaretler gerçekleştiren Sümeyye Erdoğan, daha sonra Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa katıldı.

"YENİ TÜRKİYE'NİN MAYASINDA İMAM HATİP RUHU VAR"

Programda kürsüye çıkan Sümeyye Erdoğan, İmam Hatipli olmaktan gurur duyduğunu söyledi. İmam Hatip ağacının meyvelerinin artın ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu ifade eden Sümeyye Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu çok onur verici bir durumdur. Bu aynı zamanda şunu gösteriyor. İmam Hatip ruhu sadece bir fikir değil, aynı zamanda bir aksiyondur. Yeni Türkiye mayasında İmam Hatip ruhunun olduğu bir manifestodur. Dünyayı ve çağı yakalayabilmek, zulme başkaldırmayı, iyi niyeti yoldaş edinmeyi, hak bildiğin yolda cesaret ve sabırla yürümenin manifestosudur. İmam Hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarının buluşturma misyonuyla bu ülkeye çok şey kazandırdı. Bu misyonu ortaya koyan ve bu yolda emeği olan herkese şükran ve minnetlerimi sunuyorum."