Sunal ailesi telif davasını kazandı

suna ailesi

Eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo Sunal, Kemal Sunal'ın oynadığı ve halen kanallarda gösterilen 36 filminin yapımcısı olan Gülşah Film'e açtıkları telif davasını kazandı. Mahkeme, Sunal Ailesi'ne 856 bin 479 liralık telif hakkı ödenmesine karar verdi.

"TAM 82 TANE FİLM VAR"

Türk sinema tarihinin akıllara kazınan pek çok filminde başrol alan Kemal Sunal'ın ailesinin, ünlü aktörün televizyon kanallarında gösterilen 36 filminin yapımcısı olan Gülşah Film'e açtığı 856 bin 479 liralık telif davasını kazanmasının yankıları büyümeye başladı. Sunal Ailesi, merhum sanatçının film yaptığı diğer şirketlere de telif davası açmaya başladı. Tam 82 tane filmi var.

"EN ÇOK BABAM SÖMÜRÜLDÜ"

Hukuk savaşı sürecinde kendilerine yardımcı olan Avukat Uğur Güven'e teşekkür eden Ali Sunal, şöyle konuştu: "Bir oğul olarak babamın vasiyetini yerine getirmekten onur duyuyorum. Türkiye'de sanatçılar tekrarlanan filmlerden hiçbir şey almıyorlar. Bütün usta oyuncuların filmleri TV'de sürekli oynuyor, babam en çok sömürüleni oldu. Babamın 82 filmi var, yılda en az 1000 kere oynuyor. Buradan doğan hakları almak niyetindeyiz."

Sunal ailesi telif davasını kazandı