Super Bowl uçuş yasağını ihlal eden drone pilotları yakalandı
ensonhaber.com

ABD'de her yıl düzenlenen ve büyük çaplı bir etkinlik olan Super Bowl, Amerikan Futbol Ligi'nin şampiyonluk maçına ev sahipliği yapıyor.

Milyonlarca Amerikalı, pazar günü gerçekleşen  Super Bowl etkinliğini dört gözle beklerken, uçuş yasağını göz ardı eden birkaç drone tespit edildi. Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu üzerinde tespit edilen droneların pilotları, çok geçmeden yakalandı.

drone

DRONE'LAR KALABALIK İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Federal Havacılık İdaresi, Super Bowl etkinlikleri için 31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında çevrede uçuş yasağı getirmişti. Ancak uçuş yasağına rağmen yetkilier, stadın üstünde dolaşan 6 adet drone tespit etti. Bu dronelar, kontrolden çıktığı takdirde kalabalığın içine girerek, çok ciddi yaralanmalara neden olabiliyor.

drone

FBI sözcüsü Kevin Rowson, ''Drone'lar kalabalık için çok büyük tehlike. Üstelik bu drone'ların kötü niyetli kişiler tarafından da kullanılabileceğini unutmamak lazım.'' ifadelerini kullandı.

PARA VE HAPİS CEZASI VAR

Yapılan incelemelerin ardından drone uçuran 6 kişi yakalandı. FBI, bu kişilerin federal savcılara sevk edileceğini açıkladı. İzni olmayan bir bölgeye izinsiz giren herhangi bir drone pilotu, 20 bin dolar para cezasıyla ve hatta hapis cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji