Süper Lig kulüp başkanları Klopp'un sözlerini yorumladı

Süper Lig kulüp başkanları Klopp'un sözlerini yorumladı

Ga­la­ta­sa­ra­y'­ın Şam­pi­yon­lar Li­gi­'n­de evin­de Bo­rus­si­a Dort­mun­d'a 4-0 mağ­lup ol­du­ğu ma­çın ar­dın­dan ko­nuk eki­bin ho­ca­sı Jür­gen Klop­p'­un açık­la­ma­la­rı ge­ce­ye dam­ga vur­muştu.

Al­man ho­ca bir so­ru üze­ri­ne “Baş­ka­nım ve yö­ne­ti­ci­le­rim Türk man­ta­li­te­sin­de ol­say­dı bu­ra­la­ra ge­le­mez­di­m” de­mişti. Bü­yük yan­kı bu­lan bu söz­le­re Sü­per Lig yö­ne­ti­ci­le­rin­den fark­lı tep­ki­ler gel­di.

İŞTE O GÖRÜŞLER;

Trabzonspor Başkan Yrd. Yakup Aslan: Mak­sa­dı­nı ve had­di­ni aş­mış bir açık­la­ma. Biz­de fut­bo­lun her ye­rin­de sı­kın­tı var ama bun­la­rı söy­le­mek onun gö­re­vi de­ğil. Türk­le­r'­i kü­çüm­se­yen bir ifa­de bu. Çok şık ol­ma­mış.

Karabükspor Asbaşkanı Murat Yolbulan: Klo­op doğ­ru söy­lü­yor. Fut­bo­lu­mu­zu ti­ca­ret oda­la­rın­dan, va­li­lik­ler­den, ora­dan bu­ra­dan ge­len ida­re­ci­ler yö­ne­ti­yor. Ba­şa­rı­sız­lık bo­yu­tu çok yük­sek. Türk fut­bo­lu böy­le gel­di ama böy­le git­me­ye­ce­ği or­ta­da. Her­kes ta­ham­mül­süz.

G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav: Klopp'a katılmamak mümkün değil. Türkiye'de kulüp başkanlarının çoğu futbolun içinden gelmiyor. Bizde 1-2 maç kaybedildiğinde hocayla yollar ayrılır. Futbolumuz uçuruma gidiyor. Bunun mutlaka önüne geçilmeli. Ama bu da bugün hemen olacak bir şey değil.

İBRAHİM KIZIL'DAN TEPKİ

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı: ‘Türk man­ta­li­te­si­' sö­züy­le Klop­p'­un ne­yi kas­tet­ti­ği­ni açık­la­ma­sı la­zım. Eğer sa­bır­sız­lı­ğı­mı­zı kas­te­di­yor­sa hak­lı. Sa­de­ce fut­bol­da de­ğil si­ya­set­te de, her yer­de bu özel­li­ği­miz ön plan­da.

Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl: Klopp bil­mi­yor bel­ki ama Tür­ki­ye­'de­ki ku­lüp baş­kan­la­rı ara­sın­da bu işi pro­fes­yo­nel­ce, çok iyi gö­tü­ren­ler de var. Fut­bo­lun ge­rek­le­ri­ni de çok iyi bi­lir­ler.

Mersin İ.Y. Başkanı Ali Kahrimanlı: Klop­p'­un ya­pı­ğı açık­la­ma bir say­gı­sız­lık­tır. Türk fut­bo­lu hak­kın­da ko­nuş­mak onun had­di de­ğil. Ken­di­ni bil­me­yen, ta­şı­ya­ma­yan bir ho­ca­ya ya­kı­şa­cak bir üs­lup. Za­ten onu Tür­ki­ye­'den kim­se de is­te­me­miş ki.

Erciyes Başkanı Ziya Eren: Klopp çok doğ­ru ko­nuş­muş. En baş­ta­ki prob­lem biz­ler­de. Ter­cih me­ka­niz­ma­sı bi­ziz. Av­ru­pa­'da 15 yıl ay­nı ku­lüp­te gö­rev ya­pan ho­ca­lar var. Biz­de 2 yıl ay­nı ta­kım­da ka­lan kaç ho­ca gös­te­rir­si­niz?

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk: Ho­ca­nın ken­di gö­rü­şü­dür, say­gı duy­mak ge­re­kir. Ba­zı nok­ta­lar­da sa­bır şart. İs­tik­rar önem­li­dir. Ay­rı­ca biz­de yö­ne­tim­le­rin 2 yıl­lı­ğı­na gö­re­ve gel­me­si de bü­yük so­run. Bir şey­le­ri tam yo­lu­na ko­yar­ken se­çim olu­yor ve her şey de­ği­şi­yor.

Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz: Klopp bir ta­nım­la­ma yap­mış. Çün­kü Tür­ki­ye­'de baş­kan­lar ku­lüp­le­ri de, ta­kı­mı da, tri­bün­le­ri de yö­ne­tir. Av­ru­pa­'da ise sa­de­ce ku­lü­bü yö­ne­tir­ler. Tek­nik di­rek­tö­rün işi­ne ka­rış­maz­lar.

RİZE BAŞKANI'NDAN TAM DESTEK

Konyaspor Başkan Yrd. Güven Öten: Klopp Türk fut­bo­lu­nu ne ka­dar araş­tır­dı ki bu yo­ru­mu yap­tı! Ta­bi­i ki fut­bo­lu­muz so­run­lu ama bu­nu yo­rum­la­mak ona düş­mez. Ba­na so­rar­sa­nız biz­de­ki en bü­yük so­run her şe­yin 3 bü­yük­le­re en­deks­li ol­ma­sı. Ana­do­lu ta­kım­la­rı bi­raz da­ha öne çı­ka­rıl­ma­lı.

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Bu konuyla ilgili dikkatli yorum yapmalıyız. Klopp'a pek katılmıyorum ama camiaların beklentisi bazen yönetimsel hatalar yaptırabiliyor. Türk futbolunun tüm paydaşlarının sabırlı olması gerekir. Anahtar kelime bence bu; sabır.

Ç. Rizespor Başkanı Metin Kalkavan: Jürgen Klopp ben­ce çok doğ­ru söy­le­miş. Ye­rin­de bir tes­pit içe­ri­yor bu söz­ler. Karşılaşma so­nun­da yap­tı­ğı açık­la­ma­la­rın ta­ma­mı­na ka­tı­lı­yo­rum.