Sur ve Silvan belediyelerine kayyum

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah 81 ilin valisine yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelere kayyum atanacağını tekrarlamış ve HDP'nin tehditleri için de "Ya herro ya merro, milletin parasını dağdaki teröristlere yedirmeyeceğiz" demişti.

DİYARBAKIR'DA İKİ BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

Diyarbakır merkez Sur ile Silvan İlçe Belediyeleri'ne valilik kararı ile kayyum atandı.

Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı hakkında dava açılmıştı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları devam eden Sur Belediye Başkanı Narin hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden Silvan Belediye Başkanı Bodakçı hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bakan Soylu'dan HDP'li belediyelere: Ya herro ya merro VİDEO

Sur ve Silvan belediyelerine kayyum