6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş
Ajanslar

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerindeki 14 sokakta uygulanan sokağa çıkma yasağı dün sabah kaldırıldı.

ÇOCUKLAR YIKINTILAR ARASINDA KİTAPLARINI ARADI

İlçede PKK’lı teröristlere yönelik 2 Aralık 2015’te başlayan operasyon 13 Mart’ta sona ermiş, ancak sokağa çıkma yasağı devam ediyordu. Üç mahalledeki yasağın kalkmasıyla birlikte yaklaşık 6 ay sonra ev ve işyerlerine koşan halk gördükleri karşısında gözyaşlarını tutamadı. Çocuklar ise yıkıntılar arasında kitaplarını aradı.

Sur'a hüzünlü dönüş-Foto Galeri

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş VİDEO

"TAM BİR VAHŞET, SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUM"

Halk ilçenin uğradığı hasarı daha net görebilmek için yüksek binaların balkonlarına çıktı. Evinin teröristler tarafından yakıldığını gören Sait Poyraz adlı vatandaş, “Bunu yapanları Allah’a havale ettim. Aylar sonra gelip bu manzarayı görmek insanın gözlerini yaşartıyor. Bu tam bir vahşettir. Söylenecek kelime bulamıyorum” dedi.

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş

ÇOK SAYIDA EVLER, OKULLAR VE CAMİLER  KULLANILAMAZ HALDE

Terör saldırılarının mahallelerde verdiği hasar da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte gün yüzüne çıktı. Operasyonların yoğun yaşandığı Fatihpaşa ve Hasırlı mahallelerinde çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği, Hacı Hamit Camii’nin minaresinin yıkıldığı, kubbesinin de büyük tahribat gördüğü gözlendi. Süleyman Nafiz İlkokulu’nun bir yerleşkesi de tamamıyla yıkan teröristlerin bazı kiliselere de zarar verdiği görüldü.

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş

6 ay sonra Sur'a hüzünlü dönüş