Sur'da kesinlikle toplu konut yapılmayacak

sur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Silopi zarar tespit çalışmaları ve Sur bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Bakan Sarı, Silopi'de operasyonların sona erdiğini ve hayatın normalleştiğini anımsattı. Silopi'de yapılan çalışma ile 27 binanın yıkıldığını, 342 binanın da ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Sarı, "Bunun maliyeti sonra ortaya çıkacak ama zarar gören konutların yerine yeni konut çalışması yapılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri en kısa zamanda giderilecek" diye konuştu.

"TESCİLLİ BİNALARIN BENZERİ YAPILAŞMA OLACAK"

Cizre ve Sur'da da en kısa sürede hayatın normale döneceğini dile getiren Sarı, şu bilgileri verdi: "Sur'da yapacağımız çalışma, kentsel sit alanı ilan edilmiş bölgede koruma amaçlı yapılmış imar planlarının uygulanmasıdır. Bu çalışma 2012 öncesinde de devam etmekteydi. 2012, Büyükşehir Belediyesi ve Sur ilçe belediyesinin koruma imar planını onayladığı tarihtir. Bu koruma imar planında Suriçi'ndeki bina yüksekliklerine kadar her şey tespit edilmiş ve belirtilmiştir. Ortalama bina yükseklikleri konutlarda zemin artı 1 kat, iş yerlerinde zemin artı 2 kat şeklindedir. Toplu konutun Suriçi'nde gerçekleşeceği düşüncesi tamamen yanlıştır. Toplu konutların Suriçi'nde hiçbir yeri yoktur. TOKİ'nin yapacağı konutlar, Sur'un ilçe sınırları dışında belli rezerv alanlardaki mahallelerdedir. Sur'un içinde toplu konutla ilgili hiçbir yapı yapılmayacaktır. Tam tersi Suriçi'nde, yörenin mimarisine uygun tescilli binaların benzerinin devamı şeklinde bir yapılaşma olacaktır."