Suriye harekatı dünyada son dakika oldu
ensonhaber.com

1

REUTERS: TÜRKİYE'DEN "ÖZEL KUVVET" DESTEKLİ OPERASYON

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin Suriye sınır bölgesini IŞİD'den temizlemek için askeri operasyon başlattığını duyurdu. Reuters'ın "flaş" olarak abonelerine servis ettiği haberde, savaş uçaklarına karadan Türk özel kuvvetlerinin de destek verdiği belirtildi. Cerablus'taki operasyonun Türk topçu atışıyla başladığı daha sonra ABD önderliğinde koalisyon uçakları ile Türk uçaklarının bölgedeki IŞİD hedeflerini vurduğu da ifade edildi.

ASSOCİATED PRESS (AP)

Haberinde 'Türkiye Suriye sınırındaki kenti IŞİD'den temizlemek için operasyona başladığını ilan etti' ifadesine yer verdi.

BBC: TÜRKİYE SURİYE'DEKİ IŞİD HEDEFLERİNİ VURUYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC "Fırat Kalkanı Harekatı"nı “Kara operasyonu öncesi Türkiye, Cerablus’taki IŞİD noktalarını vuruyor” şeklinde verdi. Haberde ayrıca şimdiye kadar 224 atışın yapıldığı ve ileride bir kara harekatı yapılmasının gündemde olduğu belirtildi. Türkiye’nin Kürt Koridoru’nu engellemek için IŞİD’le beraber YPG’ye de operasyonlar düzenlendiğini ve Türkiye’nin özek bir Kürt Bölgesi’nden rahatsız olduğu ifade edildi.

NEW YORK TIMES: CERABLUS'TAN IŞİD'İ ATMAK İÇİN OPERASYON

Amerikan New York Times gazetesi internet sayfasında Türkiye'nin Suriye sınırında başlattığı askeri operasyona geniş yer verdi. Haberde, Türk ordusu ve ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Cerablus'tan IŞİD'i atmak için operasyona başladığı belirtildi.

Haberde, Türk tarafının bölgeyi topçu ateşine tuttuğu, sonrasında Türk ve ABD jetlerinin bölgedeki hedefleri vurduğu bilgisine de yer verildi. Haberde NATO üyesi Türkiye'nin koalisyon güçlerinin düzenlediği hava harekatında ilk defa yer aldığının da altı çizildi.

DER SPIEGEL: TÜRKİYE SURİYE'NİN KUZEYİNDE ASKERİ OPERASYON BAŞLATTI

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik askeri harekatı, "Türkiye Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyon başlattı" başlığıyla verildi.

Haberde, Türkiye'nin Suriye sınırında askeri operasyon başlattığı amacın ise, bölgeyi IŞİD militanlarından temizlemek olduğu belirtildi. Türkiye'nin topçularla IŞİD hedeflerini imha ettiği, operasyona ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği ifade edildi.

BILD: TÜRKİYE IŞİD'E ASKERİ SALDIRI BAŞLATTI

Almanya'nın en çok satan bulvar gazetesi Bild de internet sayfasında, Türkiye'nin Suriye'nin Cerablus kentine yönelik operasyonuna geniş yer verdi. "Türkiye IŞİD'e askeri saldırı başlattı" başlığıyla verilen haberde, Türkiye ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de IŞİD'e karşı operasyon başlattığı ifade edildi. Türk ordusunun sabahın erken saatlerinde Cerablus'taki IŞİD hedeflerini topçu atışıyla vurduğu, ABD uçaklarının da bölgede dört hedefi vurduğu belirtildi.

DIE WELT: TÜRKİYE SURİYE SINIRINDA OPERASYON BAŞLATTI

Alman Die Welt gazetesi de internet sayfasında Türkiye'nin Cerablus'a yönelik askeri operasyonunu "Türkiye Suriye sınırında opersyon başlattı" başlığıyla verdi. Haberde, Karkamış'a havan mermilerinin atılması sonrası Türkiye'nin bölgede askeri operasyon başlattığı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sınırın IŞİD'den temizlenmesi gerektiğini açıkladığı vurgulandı. Haberde, Türk savaş uçaklarının da bölgedeki IŞİD hedeflerini vurduğu ifade edildi.

THE GUARDIAN: GAZİANTEP SALDIRISI SONRASI IŞİD'E OPERASYON

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye’nin Gaziantep’te meydana gelen ve 54 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası IŞİD’e karşı hava harekatı düzenlediğini ve karadan topçu ateşiyle Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğunu yazdı.

The Guardian’ın haberinde de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde oluşacak bir Kürt egemenliğine karşı çıktığı belirtildi.

WASHINGTON POST: TÜRKİYE SINIRINDAKİ IŞİD KASABASINA OPERASYON

Amerikan Washington Post gazetesi de, "Türkiye sınırındaki IŞİD kasabasına operasyon düzenledi" başlıklı haberinde saldırıya ilişkin Başbakanlık kaynaklarına dayandırılan bilgilere yer verdi. Haberde operasyonun ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye ziyaretinden saatler önce başladığı detayının da altı çizildi.

HUFFINGTON POST: BORDO BERELİLER SURİYE SINIRINI GEÇTİ

Dünyanın en büyük internet haber platformlarından biri olan Huffington Post da, Türkiye'nin Cerablus'ta IŞİD'ye yönelik operasyonunu uluslararası haber ajansı Reuters ve Türk medyasına dayandırarak okurlarına duyurdu. Haberde, "Türk Özel Kuvvetleri'nin (Bordo Bereliler) Suriye'ye geçerek sınırı IŞİD militanlarından temizlemek için operasyona katıldığı bilgisine ve operasyonda ABD önderliğindeki hava kuvvetlerinin de desteğinin bulunduğu" bilgilerine yer verildi.

CNN: TÜRKİYE SON 3 GÜNDÜR TOPÇU ATIŞI YAPIYOR

CNN International'ın son dakika gelişmesi olarak okurlarına sunduğu haberde topçu ve hava destekli operasyonun sabah saatlerinde başladığı bilgisine yer verildi. Haberde Türkiye'nin Suriye'deki hedeflere son 3 gündür atış yaptığı bilgisinin de altı çizildi.