Suriye sınırında patlama: 13 ölü 50 yaralı

Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Atme kasabasında bomba yüklü araç infilak etti. Olay yerine Reyhanlı'dan çok sayıda ambulans sevk edildi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 13 kişi öldü, 15'i çocuk 50 kişi yaralandı.

Suriye sınırında patlama: 13 ölü 50 yaralı

Patlama, sabah saat 09.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi Bükülmez Köyü'nün karşısında bulunan Atme Kasabası'ndaki bir hastanenin yakınlarında meydana geldi. Şiddetli patlama Reyhanlı İlçesi'nden de duyulurken, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Patlamanın ardından Reyhanlı'dan çok sayıda ambulans Atme Kasabası'na gönderildi, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde de gelebileik yaralılar için hazırlık yapıldı. Atme Kasabası'nda iç savaştan kaçan ama ülkelerini terk etmek istemeyen 30 bin civarında Suriyelinin yaşadığı çadır kent bulunuyor.

YARALILAR REYHANLI HASTANESİNE KALDIRILDI

Kasabadaki çocuk hastanesi önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan biri çocuk 5 kişi ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

DURUMU AĞIR OLANLAR KURTARILAMADI

İlerleyen saatlerde olay yerinden 2 yaralı daha Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden devlet hastanesine getirildi. Sabah gelen ve durumu ağır olan yaralılardan birinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Reyhanlı ilçesinden den duyulan patlamada toplam 13 kişinin öldüğü, 15'i çocuk 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.