Suriye'de mazotun litresi 6 lira
AA

suriye

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ terör örgütünün Suriye ve Irak'ta yeniden güçlenmeye çalıştığını belirtti.

PETROL KAYNAKLARINDAN YAKIT GELEMİYOR

Ülkede son günlerde gelişen olayların, halkın temel ihtiyaçlarını karşılanmasını bile zorlaştırdığını anlatan Vezir, "Suriye üzerine oynanan büyük oyunlar, her gün yeni sonuçlar doğuruyor. Ülkede 6 Türk lirasına yaklaşan mazot, bulunamıyor. DAEŞ'in yolları kesmesi nedeniyle Rakka, Halep ve Deyri Zor bölgesindeki petrol kaynaklarından yakıt gelemiyor" dedi. Ülkedeki birçok kentte 3-4 yıldır elektrik bulunmadığına dikkat çeken Vezir, şunları söyledi:

LİTRESİ EN AZ 6 LİRA

"Bu nedenle yüzlerce hastanede de elektrik yok. Bunlar jeneratör yardımıyla hizmet vermeye çalışıyor. Özellikle Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde mazot yok denecek kadar az. Litre fiyatı Türk parasıyla 6 liraya ulaşan mazotu bulmak da imkansızlaştı. Sadece İdlib kentinde yaklaşık 100 sağlık merkezi bu sorun nedeniyle kapanma açıklaması yaptı. Böyle devam ederse, yüzlerce sağlık merkezi kapanmak zorunda kalır ve hayat tamamen durur."

"YÜZDE 800 ZAM"

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de şöyle konuştu:

"Mazot bundan 1 ay önce 75 kuruştu. İç bölgelerde 50 kuruşa da alınabiliyordu. Bugün ise petrol kaynakları çevresinde, DAEŞ'in ipin başını çektiği gelişmeler nedeniyle yüzde 800 zamla 6 Türk lirasına ulaştı. Ve bulmanız çok çok zor. Yakıt, bölgemizin olmazsa olmazı. Bu durumun daha da kötülüşmesinden korkuyoruz. Bir hafta içerisinde mazotu 10 liraya bulamayabiliriz. Hastaneler, kamplar, ambulanslar, insanlar ciddi oranda etkilenir ve kısa süre sonra Suriye tamamen yaşanmaz hale gelir."

Kömürcü, Türkiye'den ve hayırseverlerden mazot yardımı talep etti. Kömürcü, mazotun özellikle Bayırbucak bölgesi için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)