Suriye'de saldırılar devam ediyor: 100 ölü

w

4 yıldır kendi halkını katleden Esad, acımasız saldırılarını sürdürüyor. Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde, son 24 saatte gerçekleştirilen hava saldırılarında en az 100 sivil hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk, yaşlı ve kadın da bulunuyor. Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere dünden bu yana düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralananlar bölgedeki hastaneler kaldırıldı, ancak hastanelerde acil kan ve tıbbi malzeme ihtiyacı hat safhada.

Suriye'de saldırılar devam ediyor: 100 ölü

Esad rejimi katliamlarda kalabalık yerleri özellikle hedef alıyor. Pazarlar, fırın önlerinde ekmek kuyruğunda bekleyen siviller, çarşılar, okullar... Muhaliflere bağlı kurtarma ekipleri de, Esad'in katliam yaptığı yerlerde enkaz altında kalan sivilleri kurtarma mücadelesi veriyor.

GÖREVLİ ORADA CAN VERDİ

Kimi zaman kurtarma ekipleri enkaz çalışması yaparken, yeni bir bomba daha atılıyor ve kurtarmaya çalışan görevli de orada can veriyor.

Suriye'de saldırılar devam ediyor: 100 ölü

SALDIRILAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Rejimin Halep'te muhaliflerin kontrolünde sivillerin yaşadığı bölgelere dünden bu yana yoğun bir şekilde saldırdığını kaydeden yetkililer, birçok sahra hastanesinin acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.

Suriye'de saldırılar devam ediyor: 100 ölü

ÇOK SAYIDA YERLEŞİM YERİ YIKILDI

Sivil savunma yetkilileri de saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını, ekiplerin enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Suriye'de saldırılar devam ediyor: 100 ölü

ÇALIŞMALAR SAĞLIKLI YÜRÜTÜLMÜYOR

Kentteki hayat şartlarının kötü olduğunu, halkın saldırılar nedeniyle yeniden güvenli bölgelere kaçmaya başladığını vurgulayan yetkililer, rejimin hava saldırıları nedeniyle bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarının sağlıklı yürütülemediğini bildirdi.