Suriye'deki Esad rejiminden Reyhanlı bombacısına plaket

reyhanlı-bombacısı

Vatan Gazetesi'nden Kenan Butakın'ın haberine göre; Türkiye’de, 1980’lere doğru çok sayıda eylem gerçekleştiren ve 1980 yılında Adana’da tutulduğu cezaevinden firar ederek Suriye’ye kaçan THKP-C Acilciler Örgütü lideri Mihraç Ural, Suriye devletinden ödül aldı.

Suriye Vatan Genel Sekreterliği’nin Takdir Ödülü ve Şükran Belgesi verdiği Ural, sosyal medyada ödülleri şu sözlerle değerlendirdi:

“Arka arkaya gelen bu takdirler ve şükran belgeleri bir kez daha Mukaveme Suriye’nin şehitlerle taçlanmış çabasını ve ölümsüz eserini göstermektedir. Mukaveme Suriye meydanda direnme gücünü, onur ve erdemle örülü siyasal-askeri mücadelesini, yüksek ahlak ve vicdani temsil yetisine de önemli bir göstergedir. Bu aynı zamanda Mukaveme Suriye’nin Suriye toplumunda bıraktığı derin izleri gösteren ölümsüz bir belgedir.”

Suriye'deki Esad rejiminden Reyhanlı bombacısına plaket

Halen Türkiye tarafından aranan şahıs olan ve Lazkiye’de yaşayan Ural, Özgür Suriye Ordusu başta olmak üzere, çok sayıda muhalif grupla birlikte Irak  İslam Devleti (IŞİD) ile savaşıyor. Ural’ın, 2013 yılında 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği Cilvegözü saldırılarını planladığı belirtilirken, hakkında yakalama kararı da bulunuyor.

Suriye’nin Lazkiye kentinde gerçekleşen ödül gecesine Suriye Ordusu’nun Lazkiye Komutanı, subaylar ve Lazkiye valisi de katıldı.

Suriye'deki Esad rejiminden Reyhanlı bombacısına plaket