Suriyeli gençler Cerablus'a savaşmaya gidiyor
Ajanslar

f

Fırat Kalkanı Operasyonu üçüncü günü geride bırakırken, ÖSO birliklerine katılmak isteyen Suriyeliler Halep, İdlib, Gaziantep ve İstanbul’dan Karkamış’a geliyor. Buradan Cerablus’a geçen Suriyelilerden Hasan Dalik, “Türkiye’nin operasyon başlattığını öğrendiğimizde arkadaşlarla bir araya geldik. Cerablus’ta DAEŞ'e karşı savaşmaya karar verdik. Biz savaşmak zorundayız. Bu savaşa katılmayı kendimize görev bildik. Bizim gibi birçok kişi savaşmak için Cerablus’a gitmek istiyor” dedi.

KIVIRCIK KÖYÜ SAKİNLERİ NÖBET TUTUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Ağustos’ta Suriye’de başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı sürerken, ÖSO birlikleri şehri kontrol altına almak için Cerablus’ta patlayıcı ve mayın temizliği yapıyor. Çatışmaların bittiği Cerablus’a gitmek isteyen Suriyeliler ise sınır kapısının açılmasını bekliyor. TSK tarafından da sınırlara döşenen DAEŞ mayınlarının temizliği yapılıyor. Suriyeli gençler, ÖSO gruplarının geçiş yolunun bulunduğu Kıvırcık köyüne gelerek araçlarla Cerablus’a gidiyor. ÖSO gruplarının geçiş güzergahı olan Kıvırcık köyünden Cerablus’a giden yolun girişine bir Türk bayrağı asılmış. Jandarmanın güvenliği sağladığı yolun girişinde ise Kıvırcık köyü sakinleri nöbet tutuyor.

SAVAŞMAK ZORUNDAYIZ

ÖSO’ya katılmak için operasyonun başladığı Karkamış’ın Kıvırcık köyüne gelen Hasan Dalik, “Ben henüz 17 yaşındayım. Cerablusluyum. Türkiye’nin operasyon başlattığını öğrendiğimizde arkadaşlarla bir araya geldik. Cerablus’ta DAEŞ’e karşı savaşmaya karar verdik. Biz savaşmak zorundayız” diyor.

CERABLUS GÜVENLİ HALE GELİNCE AİLELERİMİZİ DE ALACAĞIZ

3 arkadaşıyla Cerablus’a geçen Hasan Dalik, “Savaşa katılmayı kendimize görev bildik.  Birçok kişi savaşmak için Cerablus’a gitmek istiyor. Arkadaşım daha önce Sultan Murad Tugayı’nda savaşmıştı. 3 çocuğunu ve eşini Gaziantep’te bıraktı. Cerablus güvenli hale gelince ailemizi de yanımıza alacağız” diyor.