Suriyeli mülteci teknenin burnunda hayata tutundu
AA

1

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı personeli, Edremit Körfezinde 27 kişinin hayatını kaybettiği göçmen faciasına ilişkin arama kurtarma çalışmalarını görüntüledi.

KURTARMA OPERASYONU SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Sabah saatlerinde Edremit açıklarında tekne battığı ihbarının gelmesi üzerine arama kurtarma harekatı başlatan TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağı, İzmir'deki üsten havalandı. Uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetti.

Suriyeli mülteci teknenin burnunda hayata tutundu VİDEO

TEKNENİN BURNUNDA YAŞAMA TUTUNDU

Videoda, yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık 1 metrelik burun kısmının ise henüz su üzerinde kaldığı görüldü. Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan vinç yardımıyla denize inip Suriyeli sığınmacıyı kurtardı.

Suriyeli mülteci teknenin burnunda hayata tutundu

"BİRAZ DAHA GEÇ GİTSEYDİK O TEKNE BATMIŞ OLURDU"

Suriyeli Pelen Hüseyin'i kurtaran Sahil Güvenlik Hava Komutanlığında görevli arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, "Biraz daha geç gitseydik o tekne batmış olurdu, zaten büyük kısmı sudaydı. Kurtardığımız kazazede suyla temas edeceği için hayatta olmayabilirdi. Onun şansıydı, teknenin üzerinde olması ve bizim de orada olmamız" dedi.

Suriyeli mülteci teknenin burnunda hayata tutundu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)