Suriyelilerin yaşadığı bölgelere kredi desteği
İHA

suriye

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere destek olmak amacıyla JICA’dan 45 milyar JPY (Yaklaşık 375 milyon dolar) uygun koşullu kredi desteği sağladı.

KREDİ ALTYAPI PROJELERİNDE KULLANILACAK

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından verilecek olan kredi belediyelerin su, atıksu ve katı atık sektörlerindeki altyapı projelerine yönelik kullanılacak. Kredi Anlaşması, 15 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da, JICA ile İller Bankası ve Nota Teatisi Japonya Büyükelçiliği ile T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı arasında Rixos Otel’de saat 15.00’te başlayacak olan programda imzalanacak.

JICA Kredisi, Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu ve koruma kamplarının olduğu; Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Su ve Kanalizasyon İdareleri ile Osmaniye, Kilis ve Adıyaman İl Belediyeleri'ni hedeflemektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)