Sürücü adayları geri parkta sınıfta kaldı
AA

Sürücü adayları geri parkta sınıfta kaldı

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sınava ilk girişlerinde ehliyet alamayan sürücü adaylarından yüzde 60'ının tek seferde aracı geri park edemediği için elendiğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi"nde yapılan değişikliğin ardından tek seferde iki araç arasına park etme, hiç stop ettirmeme gibi şartların getirildiğini ve bu değişikliklerin sürücü adaylarını çok zorladığını belirtti.

Doğru park nasıl yapılır İZLE

"NORMAL EĞİTİMLERİ BIRAKTIK, GERİ PARK ÇALIŞIYORUZ"

İleri sürüş eğitmeni Melih Öğüt de sınavlarda öğrencilerin en çok zorlandığı konunun geri park yapmak olduğunu belirtti.

Sınavda bu konuda tek hak verildiği için sürücü adaylarının strese girdiğini ve paniklediğini dile getiren Öğüt, "10 yıllık sürücülere bile 'tek hakkınız var' deseniz onların da büyük çoğunluğu yapamayacaktır. Adaylar, hiçbir hayati tehlikesi olmayan geri parkı yapamadığı için başarısız sayılarak direksiyon sınavından kalıyor. Geri park şartı geldikten sonra normal trafik eğitimini bıraktık adaylarla geri park çalışıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)