Suudi Arabistan gözünü Türk inşaat firmalarına dikti

w

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Suudi Arabistan İmar Bakanlığı'nın daveti üzerine biraraya geldi.

BEŞ YILDA 1 MİLYON KONUT İNŞA EDİLECEK

Çelik, Suudi konut piyasasıyla ilgili bilgi almak ve istişare etmek üzere İmar Bakanı Majed bin Abdullah Al-Huqail ile Riyad'da bir görüşme yaptı.

Yapılan görüşmede birçok alanda olduğu gibi gayrimenkul geliştirme konusunda da Türkiye – Suudi Arabistan arasında iyi ilişkiler geliştirmek arzusunda olduğunu aktaran Suudi Bakan Al-Huqail, önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyon 500 bin konutu piyasaya sürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Planlanan bu hedefin de Sinpaş gibi gayrimenkul geliştirme konusunda büyük başarı sağlamış uzman Türk firmaları ile başarmak istediklerini sözlerine ekledi.

"REKABETİN ETKİSİ PİYASADA BÜYÜK OLACAKTIR"

Türk firmaları ile görüşmelerindeki amacın yurtdışı firmalarıyla Suudi firmalar arasında rekabet oluşturmak olduğunu ifade eden Bakan Al-Huqail, "Rekabet olursa daha kısa sürede ve daha iyi fiyatla konut piyasaya çıkacak. Rekabetin etkisi piyasada çok büyük olacaktır, hem daha iyi fiyatla hem de daha kaliteli konut piyasaya çıkacak. Bu konuda bazı Türk firmaların tecrübesine güveniyoruz" dedi.

HEDEF YILLIK 300 BİN KONUT İNŞA ETMEK

Suudi Bakan, artan konut talebini karşılamak istediklerini ve önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyon 500 bin konutu piyasa sürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu hedef kapsamında da yıllık 300 bin konutun özellikle nüfusun %50'sine yakın kısmının yaşadığı Riyad, Cidde, Mekke, Medine ve Dammam şehirlerinde yapılmasını planladıklarını ifade etti. Suudi Bakan, "Özellikle son 10 yılda Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret hacmi 5 kat büyüyerek 8 milyar dolara yükseldi. Birlikte geliştirilecek yeni gayrimenkul projeleriyle de bu rakamların daha büyümesini istiyoruz" dedi.

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Suudi Bakan'dan aldıkları davet konusunda mutlu olduğunu ifade ederek, "Suudi Bakan ile tecrübelerimizi paylaşmak için buradayız. Suudi Arabistan'ın konut talebini karşılamak konusunda tüm desteği göstermeye hazırız. Umuyorum ki ileride çok güzel işbirliklerine imza atacağız" dedi.