Suudi Arabistan'a 1 km'lik kule yapılıyor

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasına imza atmaya hazırlanıyor. İş merkezleri ve dünyanın en uzun binası olacak olan Cidde Kulesi'ni de kapsayan Jeddah City projesi 2.2 milyar dolara yapılacak.Suudi Arabistan'a 1 km'lik kule yapılıyor

Jeddah City kapsamında 2020’de bitmesi beklenen Cidde Kulesi’nin uzunluğu ise 1 kilometre olacak. 26 katlı olması beklenen yapının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

Şu an dünyanın en uzun binası Dubai'deki 828 metrelik Burj Khalifa.

Suudi Arabistan'a 1 km'lik kule yapılıyor

GÖRÜLMEMİŞ PROJE

Suudi Arabistan adına Jeddah City projesini üstlenecek olan JEC’nin CEO’su Munib Hammoud, “Görülmemiş bir proje yapacağız. İnsanlara gelişmiş bir hayat standardı sağlayacak. Yapı pek çok amaçla kullanılabilecek” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan'a 1 km'lik kule yapılıyor

1.2 MİLYAR DOLAR HAZIR

Binanın yapımında 6 milyon küplük beton kullanılması bekleniyor. Projenin önündeki en büyük mimari engellerden biri denizden gelebilecek tuzlu suyu taşıyan rüzgar olacak. Uzmanlar inşaat safhasında ve sonrasında bu engeli nasıl bertaraf edebilecekleri üzerinde çalışıyorlar. Jeddah City için gereken 2.2 milyar doların 1.2 milyar dolarlık nakit kısmı ise hazır.