Suudi Arabistan'a ilk sinema salonu açıldı
AA

Veliaht Prens Selman'ın bitmek bilmeyen değişikliklerinden biri olan sinema yasağının kalkmasının ardından ilk salonun açılışı yapıldı.

Suudi Arabistan'a ilk sinema salonu açıldı

SİNEMA SALONLARI DA AMERİKALILARIN

Riyad'daki Kral Abdullah Finans Merkezi'nde Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na bağlı eğlence şirketi ile dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan "American Multi-Cinema" (AMC) tarafından faaliyete geçirilen ilk sinema salonu, törenle açıldı.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, onlarca yılın ardından başkentte hizmete açılan ilk sinema salonunun ancak bir hafta sürecek test seansları ve elektronik bilet sistemleri gibi kolaylıkların sağlanmasının ardından halka açılacağı belirtildi.

Suudi Arabistan'a ilk sinema salonu açıldı

İLK FİLM BLACK PANTER

Açılış törenini gerçekleştiren Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad, Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Suudi Topluluk Sporları Federasyonu Başkanı Prenses Rima bint Bender ile AMC Başkan Yardımcısı Jason Cole'nın yanı sıra çok sayıda yetkili, diplomat ve sektör uzmanı, salonunun ilk seansında Black Panther (Kara Panter) filmini izledi.

FİLM İLE İLGİLİ İLGİNÇ RASTLANTI

İlk gösterilen filmin Kara Panter oluşu, vizyondaki en popüler yeni çıkanlardan olmasıyla birlikte ilginç bir ayrıntıyı da barındırıyor. kara Panter filminde süper kahramanın, kalıtsallaşmış bir monarşiyi CIA yardımıyla yıkışı ve özgürleştirilmesi anlatılıyor.

Söz konusu test seanslarını değerlendirmek üzere bir haftalık sürede sadece sektöre yakın ve sinemaya ilgi duyanların davet edileceği aktarılan açıklamada, ülkenin yeniden sinemayla buluşmasının ilk günü tarihi olarak nitelendirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)