Suudi Arabistan'dan vinç kazasında ölenler için tazminat
Ajanslar

vinç kazası hacı

Mescid-i Haram'daki vinç kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralanma sonucu engelli kalanlara 1 milyon riyal (810 bin TL) ödeneceği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) haberine göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz bir emir yayınlayarak, vinç kazasında hayatını kaybedenler ve engelli kalanların her biri için 1 milyon riyal (810 bin TL), diğer yaralılara ise 500 biner riyal (405 bin TL) ödeneceğini açıkladı.

Kabe'de vinç kazası-Foto Galeri

Kabe'de vincin düşme anı İZLE

ŞİRKET ÜYELERİNE YURT DIŞI YASAĞI

Soruşturma komisyonunun, vinci hatalı şekilde bırakması nedeniyle kazada Bin Ladin Şirketler Grubu'nun da sorumluluğu bulunduğu sonucuna vardığı ifade edilerek, söz konusu şirketin yönetim kurulu üyelerine soruşturma tamamlanana kadar yurt dışına çıkma yasağı getirildiği kaydedildi.

HAC YAPAMAYANLAR SENEYE YAPACAK

Hayatını kaybedenlerden her birinin 2 yakınının ve kazada yaralandığı için hac vazifesini tamamlayamayanların gelecek yıl Kral Selman'ın misafiri olarak ağırlanacağı belirtildi.

Yaralıların hastanelerde tedavilerine devam edebilecekleri ve refakatçilerine vize verileceği ifade edildi.

Kralın yayımladığı emirde ayrıca, Maliye Bakanlığı ve ilgili tarafların Bin Ladin ve diğer gruplar tarafından yürütülen mevcut tüm hükümet projelerini gerekli kurallara uygunluğunun incelenmesi için derhal yeniden gözden geçirmeleri istendi.

110 ÖLÜ 200 YARALI

Diyanet İşleri yetkililerden alınan bilgiye göre, Mescid-i Haram'da cuma günü meydana gelen kazada 110 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı.

Kabe'nin etrafındaki çirkin yapılaşma isyan ettiriyor

Suudi Arabistan'dan vinç kazasında ölenler için tazminat