Suudi prensin Türkiye ziyareti ne anlama geliyor

SUUDİLERİN 750 MİLYAR DOLARI NE OLACAK?

ABD'nin 11 Eylül saldırıları dolayısıyla Suudi Arabistan'a dava açılmasına vize vermesinin ardından, Suud zenginlerin bu ülkedeki 750 milyar dolarlık yatırımının akıbetinin ne olacağı tartışılıyor.

PRENSİN ZİYARETİ, YENİ YATIRIMLARI AKILLARA GETİRİYOR

Tam da bu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, törenin ardından baş başa görüştüğü Muhammed bin Nayif'e Cumhuriyet Nişanı verdi.

Suudi prensin Türkiye ziyareti ne anlama geliyor

Prens Muhammed Bin Nayif Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda VİDEO

GELECEĞE YÖNELİK ANLAMLI BİR MESAJ

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin, ortak çabalar ve karşılıklı atılan adımlarla tarihteki en müstesna günlerini yaşadığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"İki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda gelişmesi, zenginleşmesi, yeni boyutlar kazanması, bölgesel ve küresel istikrar için de fırsatlar sunuyor. Ülkemizin içinden geçtiği kritik bir süreçte, geniş bir heyetle gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret, ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok anlamlı bir mesajdır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası milletimiz ve ülkemizle sergilediğiniz dayanışma için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle kardeşim Hadimül Haremeyn Şerifeyn ve zatıalinizin liderliğinde Suudi Arabistan ile tarihi kardeşlik bağlarımızın bir sembolü olacak bu nişanı, sizlere tevcih etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum."