Syriza Partisi'nden Gültan Kışanak'a ziyaret
İHA

Türkiye’de çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen aralarında Yunanistan’da iktidar partisi Syriza Partisi yetkililerinin de bulunduğu, Avrupa parlamenterleri ve Yunanistan’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Konuklarını çiçeklerle karşılayan Kışanak, kendilerini ziyaret ettiklerinden dolayı Yunan heyete teşekkürlerini iletti.

Syriza Partisi'nden Gültan Kışanak'a ziyaret

Ziyarette Yunanistan heyeti adına bir konuşma yapan Glorgos Karatsioonbanis, Diyarbakır’da olmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Diyarbakır’dan sonra Suruç’a gidip çeşitli temaslarda bulunacaklarını kaydetti. Yunanistan’da Kobani için bir yardımlaşma kampanyası başlattıklarının bilgisini veren Karatsioonbanis, bu kampanya kapsamında sağlık ve insani yardım malzemeleri topladıklarını söyledi.

KÜRTLER İLE YUNANLAR ARASINDAKİ DİYALOG

Türkiye’ye 3 grup halinde geldiklerini anlatan Karatsioonbanis, Kobani’nin savunmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Karatsioonbanis, "Şuan bütün dünyada birçok ülkeden Kobani için dayanışma organizasyonları düzenleniyor. Kobani için yakın bir temas kurmak için bölgeye geldik. Amacımız Kürtler ile Yunanlar arasındaki yakınlığı sağlamak ve diyalogu artırmaktır." dedi.

Syriza Partisi'nden Gültan Kışanak'a ziyaret

KOBANİ DİRENİŞİ

Karatsioonbanis'in ardından konuşan Diyarbakır Büşükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Yunan heyetine Kobani’de yaşananlara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkürlerini iletti. Kobani’de direniş ve dayanışmanın kazandığını dile getiren Kışanak, Kobani’de tüm insanlık değerlerine karşı vahşice saldırılar yapıldığını söyledi. Kışanak, "Oradaki direniş sadece bir toprak direnişi, sadece bir halkın kendini savunması değildi. Tüm insanlık değerleri adına, demokrasi değerleri adına yürütülen bir direnişti. Bunun kazanılmış olması hepimiz adına umut vericidir. Kobani halklarımız arasında bir köprü oldu.

KOBANİ KÖPRÜ OLDU

Dünyadaki tüm halklar Kobani direnişini sahiplenip dayanışma gösterdiler. Bu halklar arası dayanışmanın vesilesi oldu. Kobani bu anlamda, Yunan ile Kürt halkı arasında bir köprü oldu. Bizler de bu dayanışmanın bir parçası olarak bugün buradayız. Dünyanın başka ülkelerinde oldukları gibi Yunanistan’dan da böyle bir dostluk elinin uzatılması, dayanışmanın örgütlenmesi bizim için son derece önemlidir" diye konuştu.

YUNAN HALKI İLE KÜRT HALKININ BENZER TARAFLARI

Yunan halkının tarihte acılar yaşadığını anlatan Kışanak, “Yunan halkı da Kürtler gibi acılar çekip, büyük direnişler sergilemiş bir halktır. Benzer taraflarımız var. Bu iki halkın arasında ilişkilerin bundan sonra geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yunanistan’da faşizme karşı yapılan direniş, Kobani’de IŞİD’e karşı direniş bizim için aynı anlamı taşıyor" dedi.

Yunan heyeti, Kışanak'a Syriza'nın mesajını içeren afiş verdi. Heyet ile Kışanak arasında yapılan görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)