Tacizci kocasını öldüren kadını Hollande affetti mahkeme affetmedi
ensonhaber.com

kadın

Fransa'nın Montargis kentinde yaşayan Jacqueline Sauvage isimli bir kadın, 2012'de, 47 yıl boyunca kendisine ve kızlarına hem fiziksel şiddet uygulayan hem de cinsel tacize maruz bırakan, oğlunun ise kendisini asarak intihar etmesine neden olan eşini öldürmüştü.

CUMHURBAŞKANI AFFETTİ

Eşini sırtından üç kez vurarak öldüren ve çıkarıldığı mahkemede 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sauvage, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından affedilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bunun istisnai bir insani durum olması sebebiyle, Cumhurbaşkanı Hollande, Sauvage'ın mümkün olduğunca çabuk ailesinin yanına dönmesini sağlamak istedi" denilmişti. Ancak karar, Fransa mahkemelerinden geri döndü.

'MAHKEME HOLLANDE'IN KARARINA İÇERLEDİ'

Sauvage’ın avukatları Nathalie Tomasini ve Janine Bonaggiunta, yaptıkları açıklamada ‘mahkemenin Hollande’ın kararına içerlediğini’ söyledi. Tomasini ve Bonaggiunta ayrıca, mahkemenin, Sauvage’ın serbest bırakılması halinde bir suçludan bir mağdura dönüşeceği ve bunun çevresindekileri ‘cesaretlendireceğini’ düşündüğünü aktardı. Öte yandan Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Melun Savcısı Beatrice Angelelli, kararı temyize götüreceğini belirtti.

Tacizci kocasını öldüren kadını Hollande affetti mahkeme affetmedi

400 BİNDEN FAZLA İMZA TOPLANMIŞTI

Kadın örgütleri başta olmak üzere çok sayıda insan, dava süresince Sauvage'a büyük destek vermişti. Öyle ki Sauvage'ı salıverilmesi için 400 binden fazla imza toplanmıştı. Osez le Feminisme isimli feminist grup da meşru müdafaanın tanımının kadına şiddeti de kapsatacak şekilde genişletilmesini talep etmişti.