Tacizci resim öğretmenine 25 yıl hapis cezası
DHA

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık T.S.Ö. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mağdurların avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

BERAATİNİ İSTEDİ

Son sözü sorulan sanık T.S.Ö. “Mağdurlarla 4,5 ay resim çalışması yaptık. Namusum üzerine ant içerim ki mağdurlara karşı hiçbir temasım olmadı. İthamlar tamamen üzerime sürülmüş kara bir lekedir. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum. Bir yıldır tutukluyum. Maddi ve manevi mağdur oldum. Yaşım ve sağlık durumum göz önüne bulundurularak tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Tacizci resim öğretmenine 25 yıl hapis cezası

TOPLAM 25 YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığın mağdure G.Y.’ye karşı cinsel istismar suçunu işlediğini belirterek sanığı 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanığın eğitici - öğretici olması nedeniyle artırım yaparak cezayı 12 yıl hapis cezasına yükseltti.

Sanığın suçu birden fazla işlediği gerekçesiyle cezayı 15 yıla çıkaran mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını lehine takdiri indirim sebebi kabul ederek cezayı sonuç olarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi.

Mahkeme heyeti, mağdure C.B.'ye yönelik eyleminden de aynı gerekçelerle sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. T.S.Ö. toplam 25 yıl hapis cezası almış oldu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)