Tacizci servis elemanını internetten ifşa etti
ensonhaber.com

İstanbul'da yaşayan ve gece evine Bambi Kuruyemiş'ten sipariş veren bir kadın siparişini getiren kişi tarafından tacize ve tehdide maruz kaldı.

Yaşadıklarını Facebook üzerinden paylaşarak ifşa eden M.Ö'nün çağrısı büyük ses getirince Bambi Kuruyemiş tacizciyi işten çıkardı, kamuoyundan özür diledi.

TACİZİ SOSYAL MEDYADA ANLATTI

Kapısına gelen servis elemanı tarafından taciz ve tehdide maruz kalan M. Ö. yaşadığı olayı Facebook hesabından paylaştı. M.Ö. olatı şöyle anlattı;

“21 Şubat Cumartesi’ni Pazar’a bağlayan gece uğradığım taciz ve tehdidi, bu ülkede polis veya hukuka inancım olmadığı için buradan paylaşmak istiyorum.

Sabahında iş nedeniyle yurtdışına çıkacağımdan lazım olan birkaç şeyi, saat 23.57’de yemeksepeti.com üzerinden, Bambi Kuruyemiş’ten sipariş verdim. Ödeme için seçmiş olduğum kart seçeneği için getirdikleri yeni tip, büyük pos cihazı bağlantı kuramadığı için, saat 2’ye kadar 2 kez tekrar geldiler. İlk 2 seferde, çıkan her türlü soruna ve her seferinde kapıda 10 dakika geçirmemize rağmen son derece güler yüzlü bir servis elemanı geldi; belirttiği üzere Bambi’de değil, yanındaki bir dükkanda çalışıyordu ve sorun çözülemedi.

"YORULDUN MU YOKSA SEN?"

Saat 3 sularında, 3. kez kapıyı çaldıklarında ise firmanın asıl ve başka bir çalışanı, yine aynı tip pos cihazıyla geldi. Daha kapıdan görünüşüme bakar bakmaz ters bir tavır sergileyen bu kişiye, “yorucu oldu” dememle birlikte tedirgin anlar yaşamaya başladık. “Yorucu oldu, sana mı?” “Yoruldun mu yoksa sen?” gibi cümleleri tehditkar ve inanın korku salmak ister bakışlar, tavırlarla pekiştiren bu kişinin bu davranışlarına hiç korkmadan, direkt gözlerinin içine bakarak yanıtlar verdim.

Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlar, korkmamamla daha da nefret dolu gözler ve sözlerle bakan bu şahıs, pos cihazının parayı çekmesiyle bir zafere ulaşmışçasına bana hesap sorunca, “Ben de çekmesine mutlu oldum” dedim ve istediğini alamayarak huzursuzluk içinde gitti. Hatta evde beni ziyarete gelmiş 2 arkadaşıma, yaşadığım olayın detaylarını anlatarak bu işin burada bitmeyeceğini hissettiğimi söyledim."

GECE TACİZ VE TEHDİT MESAJLARI ATTI

Sonrasında tanımadığı bir numaradan taciz mesajı aldığını söyleyen M. Ö., kuryenin evinin adresini tehdit unsuru olarak kullandığını belirtti. Tacizci çalışan ile konuşmaların bir bölümünü paylaşan M. Ö. olayın devamını ise şöyle anlattı:

“Saat 03.48’de, cep telefonuma gelen “Ne kadar mutlu oldun?” mesajıyla başlayan taciz, çok kısa sürede ısrarcı aramalara, tehditlere, burnumdaki ‘pirsing’e, tipimle ilgili sarkıntı ve eleştirilere dönüştü. Yemek Sepeti dolayısıyla kolayca ulaşabildiği telefon numaram, adım, oturduğum semt ve hatta oturduğum sokağı bir tehdit unsuru olarak kullanan şahıs, telefonu açılmayıp istediği cevapları alamayınca “gelir s......”, “....... kadar yolun var” ve “ölünü s......” gibi tehditleri mesajla rahatça göndermeye ve aramaya devam etti. Polise ve savcılığa gideceğimi söylememle iyice çıldırdı. Uzun süredir yalnız yaşayan ve pek korkmayan bir kadın olmama rağmen, yola çıkacağım bu sabahın köründe, kapımı kilitledim, sürgüyü çektim, perdelerimi kapadım zira bana uygulanan tavrın sebebini, gözlerdeki nefreti ve “ölü s....” tehdidinin neden bilinçle seçildiğini ve şakası olmayabileceğini biliyordum.

Tacizci servis elemanını internetten ifşa etti

"BEN POLİSİM ZATEN, NE OLACAK Kİ BANA"

Sabahında iş arkadaşımla havaalanındayken, belki serinkanlılığımdan korktuğundan arayan bu şahsın aramasını bu kez açtım ve tekrar polise, savcılığa başvuracağımı söyledim. İlk olarak telefonunu bir arkadaşının kullandığını söyleyen bu şahsa kim olduğunu ve adımı, adresimi, ismimi nerden bulduğunu sorduğumda çıldırarak bir gece önce mesajla yolladığı tehditlerin benzerlerini telefonda da yineledi ve gayet pişkin, “Ben polisim zaten, ne olacak ki bana” dedi.”

BANA ZARAR VERMEYECEĞİNİN GARANTİSİNİ KİM VERECEK

Genç kadın “Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?” diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

“Bu kişi Bambi Kuruyemiş adına bana siparişi getiren kişidir. Telefon numarası gayet açıktır, başkasınınkini kullanmış olsa dahi, yaptığımız konuşma üzerinden mesajla açıkça referans vermekten, korku salmaktan, ölüm dahil olmak üzere türlü şekillerde “s......” tehdit etmekten ve bunu yaparken adres, isim, mahalle, telefon bilgilerimi kullanmaktan çekinmemiştir. Bu şerefsiz nasıl ki bunları yaparken korkmadı, utanmadıysa, ben de mesajlarının bir kısmını paylaşmaktan ne korkuyorum ne de utanıyorum; çünkü bu ülkede her geçen gün yaratılmak ve yaşatılmak istenilen korkunun, biz kadınların yaşama şeklinden, kişisel tercihlerinden ve en çok da korkusuzluğundan kaynaklandığını biliyorum. Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statüsü paylaşmanızı rica ediyorum. Hepimizin güvenliğini tehdit eden bu canavarların, sırtımızdan milyarlar kazanmasını ve her şeyin bu kadar rahatça yapılabilmesini artık kabul edemiyorum. Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?”

SES GETİRİNCE BAMBİ ÖZÜR DİLEDİ

M. Ö.’nün bu yazısı saat 13.30 itibariyle Facebook’ta 7 bin 454 defa paylaşıldı. Olayın üzerine Bambi Facebook sayfaları üzerinden bir özür notu paylaştı.

Paylaşımda tacizcinin sadece yedi gündür kendileri ile çalıştığını vurgulayan Bambi “kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarının toplumumuzda onarılmasının güç yaralar açtığı böylesi bir dönemde bu üzücü olayın yaşanmasına sebep olan şahsın kurumumuzla olan ilişiğinin kesildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesini kullandı.

Tacizci servis elemanını internetten ifşa etti