Tacizle suçlanan 51 yaşındaki eğitimci beraat etti
Ajanslar

esgh

Antalya'da 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki S.Z.D., geçen aralık ayında müdür yardımcısı M.D.’nin kendisini taciz ettiğini söyledi.

S.Z.D, okulda bayıldığını bu sırada M.D.’nin hem revirde hem de odasında masaj bahanesiyle kalçasını ve göğüslerini okşayarak taciz ettiğini iddia etti.

OLAYI BAŞKA BİR ÖĞRETMENE ANLATTI

S.Z.D., olayı okulda bir kadın öğretmene anlatması üzerine soruşturma başlatıldı. Bu olayın yankıları devam ederken 10’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki N.C. de aynı müdür yardımcısı hakkında benzer şikayette bulundu.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma başlatılan M.D.’yi açığa aldı. M.D., cinsel istismar iddiaları nedeniyle tutuklandı. M.D. hakkında, ’cinsel saldırı’ suçundan dava açıldı.

TAHLİYE EDİLDİ

Geçen şubat ayında yapılan yargılamada, 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren N.C., müdür yardımcısı M.D.’nin 10 ve 11 Aralık’ta, odasında göğüslerini sıktığını söyledi. Duruşmada şahitlik yapan bir okul personeli öğrencinin cinsel saldırı iddiaları yalandı. Mahkeme, bunun üzerine 27 yıllık eğitimci M.D.’nin bu suçtan tahliyesine karar verdi.

REHBER ÖĞRETMENİ TANIKLIK YAPTI

Antalya 6’nca Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tacize uğradığını iddia eden öğrenciler S.Z.D., N.C. ile tutuksuz sanık M. D. ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, öğrencilerden S.Z. D.’nin müdür yardımcısının odasındayken kaydettiği konuşmaları dinlettiği okulun rehber öğretmeni R.E. tanıklık yaptı. R.E. nöbetçi öğretmen olduğu bir gün yanına gelen S.Z.D’nin müdür yardımcısının tacizleri nedeniyle okuldan ayrılmak istediğini söylediğini aktardı. Müdür yardımcısının odasındaki konuşmaları kayıt eden öğrencinin bunları kendisine dinlettiğini anlatan R. E."Ses kaydında burası mı şurası mı ağrıyor gibi cümleler duydum" dedi. Okulun öğretmenlerinden Ö.Ö. ile Ü.S. de tanıklık yaptı. Her iki öğretmen de öğrencilerin iddia ettikleri olaylara ilişkin bir şey görmediklerini söyledi.

S.Z.D.’nin avukatı Osman Kadam, sanığın uzman olmadığı bir konuda öğrenciye bu tarzda yardım ve hareketlerde bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu iddia etti. N.C.’nin avukatı Ayça Çakal ise sanığın rahatsızlanan öğrenci için doktor ya da ambulans çağırmak yerine kendisinin bu tip hareketlerde bulunduğunu, sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Sanık avukatlarından Süleyman Çalıkuşu ise olayın meydana geldiği iddia edilen yerin revir ile müdür yardımcısının odası olduğuna dikkat çekti. Her iki yerin aleni olarak herkesin girip çıktığı yer olduğunu anlatan Çalıkuşu, böyle bir eylemin bu tip bir odada gerçekleşmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu kaydetti.

SUÇLAMALARDAN BERAAT ETTİ

Müdür yardımcısı M. D. ise öğrencilerin devamsızlıklarını silme, not düzeltme gibi yasa dışı taleplerine karşı olması sebebiyle böyle bir ithamla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Yapılan yargılama sonunda inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle M.D.’nin suçlamalardan ayrı ayrı beraatına karar verildi. Karar üzerine şikayetçi öğrencilerden N.C. ağlayarak duruşma salonundan çıktı. S.Z.D. ise müdür yardımcısı M.D.’ye hakaret ederek adliyeden ayrıldı. Müdür yardımcısı M. D. ise meslek hayatının en zorlu dönemini mahkemede beraat ederek atlattığını, olay nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi.