Tahir Elçi'nin PKK'yı yerden yere vurduğu röportaj

Tahir Elçi'nin PKK'yı yerden yere vurduğu röportaj

Aydınlık gazetesi, geçtiğimiz hafta öldürülen Tahir Elçi'yle 4 Ekimde yaptığı röportajda, Tahir Elçi'nin isteği üzerine yayınlamadıkları konuşmalara bugünkü gazetede yer verdi.

İşte Aydınlık'ın, Tahir Elçi röportajından bazı bölümler:

Başkan sizce PKK ne yapmaya çalışıyor? Söyleşide PKK’nın eksiklik ve hatalarını siz de söylediniz. Bu hataları kendisi görmüyor mu?

Görmüyor olur mu? Her şeyi görüyor aslında PKK’yı yönetenler. Bizim eleştirilerimizi görüyorlar, sizin eleştirilerinizi görüyorlar, başka eleştirileri görüyorlar. Her şeyi görüyorlar aslında.

Tahir Elçi'nin PKK'yı yerden yere vurduğu röportaj

PKK EZİLEN HALKI UNUTTU

Peki neden hala bu hatalara devam ediyorlar?

Bence PKK artık kendisini kontrol edemez duruma geldi. Bu önemli bir mesele. Ama asıl önemli mesele PKK’nın Marksist ideolojiden uzaklaşmasından kaynaklı bir durum. Bir yandan HDP ile Türkiyelileşmeye çalışıyor, ama bir bakıyorsunuz ki HDP de propagandasını Kürt milliyetçiliği üzerinden yapıyor. Evet Kürt halkı geçmişte de birçok haksızlığa uğradı ve şimdi de uğruyor. Ama Karadeniz halkı bu sistemin içinde ezilmiyor mu? Ege çifçisi ezilmiyor mu? Asgari ücretli sayısı 3 milyona yaklaştı. Bunlar sorun değil mi? Buralara el atmamasının asıl nedeni işte bu Marksist ideolojiden kopması. Bunu başka türlü açıklayamayız.

SİLAH GİDERSE RANT BİTER

Şimdi Kürt halkına bütün istediklerini verdik diyelim. Tabii bağımsızlık dışında... PKK silahı bırakır mı? Bence bırakmaz. Çünkü varlığı silaha dayalı bir örgüt. Silah gitti PKK bitti. Yani rant bitti. Siz olsanız bırakır mısınız? Bırakmazsınız. Bir de biraz önce söyledim ya Kürt aydını buradan besleniyor diye. Varlığı Kürt’e bağlı diye. PKK burada kayıt dışı ekonomiyi de elinde tutuyor. Silah kaçakçılığından al da, sigara kaçakçılığına kadar... Bu büyük bir ekonomik gelir PKK için.

KÜRT AYDINI PKK'YI DESTEKLEMEK ZORUNDA

Başkan bu ortamda Kürt aydınının PKK’yı desteklemesi sizce ne kadar doğru?

Kürt aydını PKK’yı desteklemek zorunda, çünkü adı üzerinde ‘Kürt’! Açıkça söylemek gerekirse Kürt aydını da bu milliyetçilikten besleniyor. Yani varlığı Kürt halkına bağlı..