Tahliyelerin ardında Haşim Kılıç'ın intikamı mı var

Tahliyelerin ardında Haşim Kılıç'ın intikamı mı var

Bugüne kadar sivil iktidarın aleyhinde kararlara imza atmayan hatta AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açılan davada açık açık "hayır" oyu verdiğini duyuran Haşim Kılıç, Köşk seçimleri sürecinde arasının bozulduğu AK Parti ile barışarak Cemaat'ten intikam almaya mı kalkıştı?..

CEMAAT, AK PARTİ VE HAŞİM KILIÇ ÜÇGENİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, hatırlanacağı üzere AYM'nin bir töreninde hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı açıkça hedef almış ve sivil iktidara karşı baştan aşağı siyasi bir konuşma yaparak Türkiye gündemine oturmuştu. Haşim Kılıç'ın hükümetle başlayan sürtüşmesini, AYM'nin aldığı Youtube ve Twitter kararları izlemiş, AK Parti hükümeti ile Haşim Kılıç'ın arası iyice açılmıştı.

CEMAAT'İN KÖŞK ADAYI GİBİYDİ

Hemen her fırsatta hükümeti rahatsız edecek bir açıklama ya da karara imza atan Haşim Kılıç, bu hareketiyle "Cemaat'in Köşk adayı" olduğunu açık şekilde belli etmişti. Medyada çıkan haberler de Haşim Kılıç'ın Cemaat'in ve CHP'nin Köşk adayı olacağını ispat eder gibiydi. Haşim Kılıç da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağı havası oluşturmuştu.

ADAY GÖSTERİLMEDİ, İŞLER DEĞİŞTİ

Ardından gelinen süreçte Haşim Kılıç adı bir anda gerilemeye başladı. Ve kısa bir süre sonra da çatı aday formülü öne atıldı, sonra da CHP ve MHP'nin çatı adayı Cemaat'in de desteği ile Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

HAŞİM KILIÇ'IN CEMAAT'TEN İNTİKAMI

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. CHP ve MHP'nin adayının kesinleşmesiyle, yani Haşim Kılıç'ın gözden düşmesiyle birlikte Anayasa Mahkemesi'nden çıkan "hak ihlali var" kararları üzerine önce Ergenekon, sonra Zirve Katliamı davası sanıkları bir bir tahliye edildi. Son darbe ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının açıklanmasının ardından geldi: Devrimci Karargah sanığı Hanefi Avcı ve 230 Balyoz sanığı tahliye edildi.

Bu davalarla ilgili peş peşe gelen tahliye kararları sonrası, Cemaat'in açtığı yönettiği davalarda yargılanan paşalardan cezaevinde bulunan kimse kalmadı, hepsi özgürlüğüne kavuştu.

AYM'nin hak ihlali kararları üzerine gelen tahliyeler bu süreç göz önüne alındığında "Haşim Kılıç Cemaat'ten intikam mı aldı" sorusunu akla getirdi. Çünkü Haşim Kılıç, Köşk sürecindeki adaylık havasından uzaklaştığı anda tahliyeler peş peşe gelmeye başladı.