Tahrir Meydanı'nda zafer kutlaması

Tahrir Meydanı'nda zafer kutlaması

18 gün süren ve sonunda Hüsnü Mübarek'in koltuğunu bırakmasıyla sonuçlanan Mısır'daki ayaklanmada en kritik günler Cuma günleriydi. Özellikle Cuma namazı sonrasında milyonlar sokaklara akmıştı. İsyanın merkezi de her gün onbinlerce kişinin doldurduğu başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'ydı. Mübarek'in gidişinden sonraki ilk Cuma olan bugün, Mısırlılar tarafından ‘Zafer Günü' ilan edildi.

İşte Mısır'ın Tahrir Meydanı'ndaki zafer kutlaması görüntüleri - TIKLA İZLE

Tahrir Meydanı'nda zafer kutlaması

İşte Hüsnü Mübarek'in Kahire'den kaçış anı görüntüleri - TIKLA İZLE

KUTLAMALARIN MERKEZİ TAHRİR MEYDANI

Yapılacak büyük kutlamaların kalbi de isyan günlerinde olduğu gibi yine Tahrir Meydanı olacak. Halk, kutlamaları için şimdiden meydanda toplanmaya başladı. Muhalifler tarafından yapılan çağrılarla katılımın bir milyonun üzerinde olması bekleniyor. Katılımcılara cuma namazını İslam Alimleri Birliği Başkanı Prof. Yusuf Karadavi kıldıracak.

Tahrir Meydanı'nda zafer kutlaması

ORDU BANDO GÖNDERDİ

Mısır ordusu da jest olarak, meydana askeri bando gönderdi. Askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde kutlamalara başlayan göstericilerin cuma namazının ardından Mısır'ın ikinci Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın kabrine yürüyecekleri bildirildi. Zafer kutlamaları nedeniyle askerler meydan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, katılımcılar askerler tarafından üst aramaları yapıldıktan sonra alana alınıyor.