Taksimetre ücretlerine zam geldi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi, geçen sene iki yıl üzerine yapılan yüzde 5’lik zam sonrasında taksicilerin zor durumda kaldığını belirterek bu yıl yüzde 15 oranında zam yapıldığını açıkladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur “Taksimetre ücretlerine iki yıl üzerine zam adı altında yüzde beş oranında düzenleme yapılması artan giderlerimizin yanında bizleri çok zorlayan bir durum olmuştu. Yaptığımız başvurular ve görüşmeler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyemiz taksicilerin çalışma şartlarını görmezden gelmemiş ve her yıl yaşanan zam polemiğini sonlandırmıştır.

Taksimetre ücretlerine zam geldi

“TAKSİCİLER NEFES ALACAK”

Bizler için her yıl zam yapılacak olmasının karara bağlanması son derece önemlidir. Belirlenen oran da esnafımıza nefes aldıracaktır. İBB yetkililerimize kendim ve esnafım adına müteşekkirim.” dedi.

HER YIL DÜZENLİ OLARAK ZAM YAPILACAK

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte artık her yıl eylül ayında taksimetre ücretlerine, düzenli olarak TEFE-TÜFE, asgari ücret ve yakıta gelen zam oranlarının ortalaması alınarak zam uygulanacak.

Taksimetre ücretlerine zam geldi

"ANLAYIŞ GÖSTERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Geçtiğimiz yıl ÖTV kaldırılarak büyük bir kolaylık sağlanan taksiciler için İTEO Başkanı Uğur, "Çalışma şartlarını göz önünde bulundurarak müşterilerin anlayış göstermelerini bekliyoruz." dedi.

KISA MESAFE 10 TL OLDU

Yapılan düzenlemeyle sonrasında taksi ücretleri şöyle:

Açılış 4 TL

Km 2,5 TL

Kısa mesafe 10 TL