Taksiciler yine ÖTV muafiyeti istiyor
AA

1.000 kişiye 1 taksinin düştüğü İstanbul'da taksiciler, neredeyse her hafta gündeme geliyor. Müşterilerle yaşadığı diyaloglar, kural ihlalleri taksicilerin sorgulanmasına neden oluyor.

Bu tartışmalar devam ederken taksilerin bağlı olduğu odadan, dikkat çekici bir açıklama geldi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, haziran sonunda taksicilere uygulanan otomobil alımındaki ÖTV muafiyetinin bittiğini hatırlatarak, tekrar geri gelmesi halinde otomotiv piyasasını canlandıracaklarını belirtti.

Taksim’de yayaya çarpan ticari taksi bağlandı VİDEO

"ÖTV MUAFİYETİ BİTİNCE SATIŞLAR DURDU"

2019’un ilk yarısında sıfır oto satışlarının yüzde 44 azaldığını, takip ettikleri verilere göre ÖTV muafiyet ve teşviklerinin sona erdiği son 12 günde Türkiye genelinde satılan otomobil sayısının da 200'ü geçmediğini kaydeden Başkan Aksu, "Sektördeki ÖTV indiriminin yanı sıra taksicilere özel uygulanan ÖTV muafiyeti geri gelirse piyasaya can veririz. Biz sadece İstanbul’da 13 bin 795 taksiyi temsil ediyoruz, her ay 300 otomobilimizi yeniliyoruz. Satışların bir anda kesilmesinde, bize özel uygulanan ÖTV muafiyetinin haziran sonu itibarıyla bitmesinin de etkisi var." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZE TEŞVİK GELİRSE EKONOMİYE CAN SUYU OLUR"

Aksu, taksicilere ÖTV muafiyetinin 13 Ekim 2016’da verilmeye başlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Temmuz 2019’a kadar süren ÖTV muafiyeti kapsamında araç parkımızı tamamen yeniledik. Konforlu araçlarla daha kaliteli hizmet vermeye başladık. Ancak teşviğin bitmesi ile araç değişim planları tamamen askıya alındı. Teşvikler, müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermemizi ve ülkemizi müşterilerimize karşı daha iyi araçlarla temsil etmemizi sağlıyordu. Bu teşviklerin geri gelmesi ayrıca ekonomiye de can suyu olacaktır."

Beyoğlu'nda bir taksici turisti darbetti haberi
Taksiciler yine ÖTV muafiyeti istiyor

Müşteriyi araçtan indirmek isteyen taksici meslekten men edildi haberi
Taksiciler yine ÖTV muafiyeti istiyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)