Taksim Meydanı Düzenleme projesi başladı

taksim

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi Temel Atma Töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

11 YILDA 68,5 MİLYARLIK YATIRIM

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, bebekliğinin, çocukluğunun geçtiği Beyoğlu’na hizmet etmekten şeref duyduğunu belirterek, “Bana müjdelenmiş şehir İstanbul’a hizmet etme şerefini yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

11 yılda İstanbul’a 68,5 milyar, Beyoğlu’na ise yaklaşık 1,9 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, temeli atılan otopark ve çevre düzenlemesinin 33 milyon 600 bin liraya mal olacağını söyledi.

ZEMİN DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Konuşmasında Taksim Meydanı’nda da zemin düzenleme çalışması başladıklarını açıklayan Kadir Topbaş, Koruma Kurulu onaylı çalışma çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi. Topbaş, "Yeşillendirilmiş zeminiyle Taksim’i ve İstiklal Caddesi ile birlikte Beyoğlu’na yakışır hale getirecek. Birileri konuşur, biz yaparız” dedi.

49 bin metrekarelik proje alanında 25 bin 500 metrekarelik meydan, 2 bin 500 metrekare yaya yolu, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekarelik aromatik bitki bahçesi yer alacak. Proje kapsamındaki 111 ağaç korundu, 1700 yeni bitki dikilmesi planlanıyor. İnşa edilecek zeminaltı otopark 343 araç, 14 engelli ve 36 elektrikli araç kapasiteli olacak. Kuzeyden Alt Baruthane Caddesi, doğudan Piyalepaşa Bulvarı, güneyden Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi’nden otoparka ulaşım sağlanacak.